Πολεμική ατμόσφαιρα επικρατούσε μέχρι πριν λίγα λεπτά στη Νέα Σμύρνη με έναν αστυνομικό της ομάδας Δράση να κείτεται αιμόφυρτος πάνω στο οδόστρωμα και με τους συναδέλφους του να έχουν σχηματίσει ένα τείχος προστασίας γύρω του λίγα μέτρα από τη λεωφόρο Συγγρού στην είσοδο της Νέας Σμύρνης.

Προηγουμένως ομάδες διαδηλωτών είχαν πολιορκήσει το αστυνομικό τμήμα της συνοικίας όπου και άρχισαν τα βίαια επεισόδια με συνεχείς συγκρούσεις νεαρών με άνδρες των ΜΑΤ. Στις 18:00 το απόγευμα άρχισε η ογκώδης διαδήλωση όπου χιλιάδες πολίτες εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για την αστυνομική καταστολή και τα βίαια επεισόδια της περασμένης Κυριακής.

Ωστόσο ο σοβαρός τραυματισμός του αστυνομικού και οι φωτογραφίες που τον έδειχναν να κείτεται αιμόφυρτος στο οδόστρωμα έσβησαν όλα τα προηγούμενα δεδομένα και κατέδειξαν το πραγματικό πρόσωπο της βίαιης σύγκρουσης και το πού οδήγησε τελικά η αψυχολόγητη ενέργεια λίγων αστυνομικών την περασμένη Κυριακή στην κεντρική πλατεία της Νέας Σμύρνης.

Ο τραυματισμός του αστυνομικού συνέβη ως εξής: όταν οι μοτοσικλέτες της ομάδας Δράση πλησίασαν τους διαδηλωτές που βρίσκονταν κοντά στην πλατεία με το άγαλμα του Χρυσοστόμου Σμύρνης κάποιοι εκ των νεαρών κατάφεραν να τραβήξουν τον αστυνομικό από τη μοτοσικλέτα του και να τον ρίξουν στο έδαφος. Ήταν ο δεύτερος αστυνομικός που καθόταν πίσω. Ο συνάδελφός του συνέχισε την πορεία με τη μηχανή και λίγα μέτρα παραπάνω οι αστυνομικοί αντελήφθησαν πως έλειπε κάποιος. Σταμάτησαν και γύρισαν πίσω για να τον βρουν αλλά ήταν αδύνατο να πλησιάσουν . Κάποιοι εκ των διαδηλωτών είχαν ρίξει τον αστυνομικό στο οδόστρωμα και τον ξυλοκοπούσαν. Τελικά οι δυνάμεις της αστυνομίας κατάφεραν να απωθήσουν τους διαδηλωτές και να στήσουν ένα τείχος προστασίας γύρω από τον τραυματία.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.