Η Ιερά Μητρόπολη Ζακύνθου εξέδωσε ανακοίνωση για το πρόγραμμα εορτασμού και τονίζεται ότι οι θρησκευτικές εκδηλώσεις θα γίνουν με αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό.

Στις 11 το πρωί ξεκίνησε ο τριήμερος εορτασμός της μετακομιδής του Σεπτού Λειψάνου του Αγίου Διονυσίου από τα Στροφάδια στη Ζάκυνθο.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:

Με εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια και θρησκευτική κατάνυξη σηκώνεται το Ιερό Σκήνωμα του Αγίου Διονυσίου από τη Λάρνακα όπου φυλάσσεται και μεταφέρεται μπροστά από την Αγία Τράπεζα.

Εκεί θα παραμείνει μέχρι τις 7 μ.μ., όπου θα γίνει η Επίσημη Κάθοδος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Ζακύνθου από την Ιερά Μονή στο Ναό.

O τηλεοπτικός σταθμός ΙΟΝΙΑΝ, θα προσφέρει στον Ελληνισμό της διασποράς, σε όλη την Ελλάδα και ιδιαίτερα στους απανταχού Επτανήσιους και κυρίως Ζακυνθινούς, τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν αυτές τις εικόνες κατάνυξης.

Και φέτος η μετάδοση θα γίνει και διαδικτυακά μέσω του καναλιού του ΙΟΝΙΑΝ στο youtube: ΙΟΝΙΑΝ CHANNEL και μέσω της σελίδας του ΙΟΝΙΑΝ στο Facebook: Ionian Channel, αλλά μέσω WEB TV: www.ioniantv.gr.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

Στις 19:00 σήμερα το απόγευμα θα γίνει η επίσημη κάθοδος του Μητροπολίτη Ζακύνθου κ.κ. Διονυσίου από την Ιερά Μονή στον Ιερό Ναό. Αμέσως μετά θα ακολουθήσει Δοξολογία με Περιφορά του σεπτού Σκηνώματος του Αγίου Διονυσίου μέσα στον Ναό και στη συνέχεια θα τελεσθεί Μέγας Εσπερινός.

Αύριο, Τρίτη 24 Αυγούστου 2021, κυριώνυμο ημέρα της εορτής, ώρα 2 μετά τα μεσάνυχτα, θα αρχίσει ιερά Αγρυπνία.

Το πρωί, ώρα 7.30, θα αρχίσει η Ακολουθία του Όρθρου και αμέσως μετά θα τελεσθεί το Αρχιερατικό Συλλείτουργο.

Την ίδια ημέρα, ώρα 7.30 το απόγευμα, θα γίνει Δέηση ενώπιον του Αγίου στα προπύλαια του Ναού. Η Λιτανεία ΔΕΝ θα πραγματοποιηθεί.

Την Πέμπτη 26 Αυγούστου 2021, ώρα 8.30 το πρωί θα τελεσθεί Αρχιερατικό Συλλείτουργο και στη συνέχεια, ώρα 11, η περιφορά του σεπτού Σκηνώματος του Αγίου Διονυσίου μέσα στον Ιερό Ναό και η εναπόθεσή Του στην Ιερά Λάρνακα.

Αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό

Ούτε φέτος θα πραγματοποιηθεί η λιτανεία του Ιερού Σκηνώματος του Αγίου Διονυσίου.

Η Ιερά Μητρόπολη Ζακύνθου εξέδωσε ανακοίνωση για το πρόγραμμα εορτασμού και τονίζεται ότι οι θρησκευτικές εκδηλώσεις θα γίνουν με αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό.

Επίσης, ενημερώνει τους πιστούς για τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούν να εισέλθουν στο Ναό για προσκύνημα.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής: «Παρακαλούνται οι ευσεβείς χριστιανοί, να τηρούν απαρέγκλιτα τις οδηγίες προφύλαξης από τον Covid-19, φορώντας ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ μάσκα προσώπου, κάνοντας χρήση απολυμαντικού υγρού και τηρώντας την απόσταση του ενός και ημίσεως μέτρου μεταξύ των. Η είσοδος στον Ναό θα πραγματοποιείται ως εξής:

Από την νότια θύρα θα υπάρξει σειρά για προσκύνημα ΜΟΝΟ και υποχρεωτική έξοδος από την ίδια πύλη. Από την ράμπα ΑΜΕΑ θα υπάρχει πρόβλεψη για άτομα που θα εισέρχονται στον Ναό για εκκλησιασμό, μισή ώρα πριν την έναρξη των ιερών Ακολουθιών και μέχρι τον αριθμό των 100 ατόμων. Συστήνεται επίσης η χρήση μάσκας έξωθεν του Ναού για τους προσκυνητές και τους παρευρισκόμενους».

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.