Του Θεοδώρου Καλμούκου | Εθνικός Κήρυκας-Αγνωστος ή άγνωστοι, μέχρι στιγμής, βεβήλωσαν τον ιστορικό ναό του Αγίου Γεωργίου. Εγραψαν με μπογιά επάνω στον τοίχο στον προνάρθηκα του ναού, ζωγραφίζοντας ένα κεφαλαίο «Α» μέσα σε κύκλο.

Επίσης σχημάτισαν τον αριθμό 666 στην εικόνα του Αγίου Γεωργίου, ενώ βεβήλωσαν επίσης και την εικόνα της Παναγίας. Αμφότερες οι εικόνες είναι φιλοτεχνημένες από ψηφιδωτό και κοσμούν την είσοδο του ναού.

Ο ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας π. Γεώργιος Τσουκαλάς, είπε στον «Ε.Κ.» πως «πρώτος είδε τη βεβήλωση ο Ιωάννης Μεκλής πρώην πρόεδρος της κοινότητας το πρωί της Κυριακής ο οποίος με ενημέρωσε. Δεν ξέρομε πότε έγινε ο βανδαλισμός» και συμπλήρωσε πως «δεν έχομε ιδέα ποίος ή ποίοι το έκαναν».

Ο π. Γεώργιος είπε ακόμα πως «ήλθε η αστυνομία, ο δήμαρχος του Λιν ο κ. Τομ Μαγκί και λυπήγθηκε πολύ ο άνθρωπος και μας είπε ότι αυτό δεν στρέφεται μόνον εναντίον της εκκλησίας, αλλά εν γένει ολόκληρη την πόλη του Λιν».

Πρόσθεσε πως «του είπε του δημάρχου πως για να έλθουν να επιτεθούν στην εκκλησία σημαίνει ότι η εκκλησία κάνει τη δουλειά της, κάνει καλό έργο».

Στην ερώτηση σε πόσο υπολογίζετε ανέρχεται η ζημιά, ο π. Γεώργιος είπε «ευτυχώς που έχω εδώ τον αγιογράφο Αλέξανδρο Μίλαν ο οποίος ήλθε με ειδικό υγρό και καθάρισε αυτά που είχαν γράψει στα ψηφιδωτά διότι είναι γυαλί, τα άλλα που είναι πάνω στον τοίχο είναι πιο δύσκολο να καθαρισθεί και θα έλθει την Τρίτη ειδική εταιρία με ειδικά μηχανήματα».

Πρόκειται περί ενός περικαλλούς ναού της ιστορικής κοινότητας του Λιν για την οποία έχει γράψει πολλές φορές ο «Ε.Κ.» με πιο πρόσφατα την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου για το ετήσιο Ελληνικό Φεστιβάλ της.

Στην περιοχή υπάρχουν κάμερες ασφαλείας.

Σημειώνεται ότι το «Α» μέσα σε κύκλο είναι το σύμβολο του αναρχικού κινήματος. Στους κύκλους των αναρχικών είναι γνωστό και σαν «αλφάδι», αναφέρεται στo wikipedia.org. Αποτελείται από ένα κεφαλαίο «Α», κυκλωμένο από ένα «Ο».

Το «Α» έχει τη σημασία του «Αναρχία», ενώ το «Ο» προήλθε από τη γαλλική λέξη «Ordre», που σημαίνει τάξη, και αναφέρεται σε μέρος μιας ρήσης του Προυντόν (η αναρχία είναι τάξη).

Υπενθυμίζεται ότι μερικές μέρες και συγκεκριμένα ξημερώματα της Κυριακής 1η Σεπτεμβρίου βανδάλισαν το Γενικό Προξενείο της Ελλάδος στη Νέα Υόρκη.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.