Για άλλη μια φορά, στόχος νυχτοβατών, έγινε το μνημείο του Αρχηγού της ΕΟΚΑ, Στρατηγού Γεώργιου Γρίβα Διγενή στη Λεμεσό. Συγκεκριμένα τα ξημερώματα άγνωστοι μετέβησαν στον χώρο και έριξαν ροζ μπογιές στον ανδριάντα του Αρχηγού της ΕΟΚΑ. Σημειώνεται πως αύριο συμπληρώνονται 48 χρόνια από την επέτειο θανάτου του.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το ΕΛΑΜ, καταδικάζει με το πιο κατηγορηματικό τρόπο την βεβήλωση στο μνημείου του αρχηγού της ΕΟΚΑ, χαρακτηρίζοντας τους δράστες, «θρασύδειλους νυκτοβάτες.»

«Οι θλιβερές και συνάμα απαράδεκτες αυτές ενέργειες, δεν βεβηλώνουν μόνο τον Γεώργιο Γρίβα Διγενή, αλλά και την μνήμη των παλληκαριών της ΕΟΚΑ, που έδρασαν κάτω από τις εντολές του, ενώ προσβάλουν και την ίδια μας την κοινωνία», αναφέρει στην ανακοίνωση του το ΕΛΑΜ.

«Δυστυχώς», συνεχίζει η ανακοίνωση του ΕΛΑΜ, «είναι πασιφανές ότι κάποιοι συγκεκριμένοι πολιτικοί κύκλοι επιδιώκουν να υπάρχει διχόνοια ανάμεσα στον λαό, γι’ αυτό υποθάλπουν και τροφοδοτούν τον τυφλό φανατισμό».

«Σε μια ημικατεχόμενη πατρίδα από τον Τούρκο εισβολέα, όπως είναι η Κύπρος, αυτό που χρειάζεται είναι ενότητα απέναντι στον κοινό εχθρό και όχι διχόνοια, που μόνο ζημιά προκαλεί», καταλήγει η ανακοίνωση.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.