Δεν έχουν τέλος οι επιθέσεις σε ορθόδοξα προσκυνήματα στο Μαυροβούνιο. Αυτή τη φορά άγνωστοι βεβήλωσαν την ιστορική Μονή Τσέτνιε αφαιρώντας τον σταυρό που είναι τοποθετημένος πάνω από την κύρια είσοδο της Μονής.

Ο σταυρός αυτός, όπως αναφέρει η Μητρόπολη Μαυροβουνίου, έχει ιδιαίτερη ιστορική σημασία για τη Μονή καθώς βρισκόταν τοποθετημένος εκεί για πάνω από εκατό χρόνια, αντέχοντας σε σκληρότερες συνθήκες όπως ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος και η ταραχές της δεκαετίας του 90′.

«Δυστυχώς, όσα σεβάστηκε ο χρόνος δεν τα σεβάστηκαν αυτός ή αυτοί που διέπραξαν αυτή την βέβηλη ενέργεια», τονίζει η Μητρόπολη ενώ, απευθύνει δημόσια κάλεσμα σε όσους έχουν προβεί σε αυτή την ενέργεια να επιστρέψουν τον σταυρό στη Μονή.

Η αστυνομία έχει ενημερωθεί για το περιστατικό και διενεργεί έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη ή των δραστών.

«Είμαστε πεπεισμένοι ότι άλλοι δημόσιοι αξιωματούχοι και κοινωνικοί φορείς αναγνωρίζουν πόσο επικίνδυνη είναι αυτή η συνεχής στόχευση της Ορθόδοξης Εκκλησίας στο δημόσιο χώρο του Μαυροβουνίου, και περιμένουμε από αυτούς να αντιδράσουν σε αυτό το γεγονός τόσο αποφασιστικά και έντονα, όπως κάνουν σε ορισμένες άλλες περιπτώσεις», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΠΗΓΗ ORTHODOXIA AGENCY

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.