Στη βέβηλη ενέργεια να γράψουν χυδαία υβριστικά συνθήματα σε τοίχο του παρεκκλησίου της Αναλήψεως του Κυρίου που βρίσκεται πλησίον του Καθεδρικού Ναού της Αναστάσεως στην πρωτεύουσα του Μαυροβουνίου, Ποντγκόριτσα, προέβησαν άγνωστοι.

Όπως καταγγέλλουν οι εφημέριοι του ναού η ενέργεια αυτή αποτελεί ακόμη μία έκφραση μίσους από ακραία στοιχεία που εναντιώνονται στα δίκαια του Πατριαρχείου Σερβίας στο Μαυροβούνιο.

Η βέβηλη επίθεση στο ναό συνέβη για πρώτη φορά στα χρονικά γεγονός που ανησυχεί ιδιαίτερα τις αρχές καθώς, σύμφωνα με την Ιερά Μητρόπολη Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας, φαίνεται πλέον οι ομάδες αυτές να δρουν και στην καρδιά της πρωτεύουσας.

“Τέτοια μηνύματα βανδαλισμού, που αποπνέουν μισαλλοδοξία και μίσος, καθώς και ακραία ασέβεια προς το ιερό, δεν μπορούν παρά να είναι βαθιά ανησυχητικά”, τονίζουν σε ανακοίνωση τους οι εφημέριοι του Καθεδρικού Ναού και επισημαίνουν πως τέτοιες ενέργειες, δυστυχώς, υποκινούνται πολλές φορές από τα ΜΜΕ τα οποία στοχοποιούν ενίοτε την Ορθόδοξη Εκκλησία της Σερβίας.

“Θα θέλαμε να κάνουμε έκκληση και παράλληλα να στείλουμε μήνυμα στο κοινό του Μαυροβουνίου, καθώς η ενότητα, η ειρήνη, ο αμοιβαίος σεβασμός, η αρμονία και η αγάπη της κοινότητας είναι η αξία και η φιλοδοξία ολόκληρης της κοινωνίας του Μαυροβουνίου και η βασική αποστολή της Εκκλησία. Ελπίζουμε ότι η λογική, η ειρήνη του Θεού και η καλή θέληση θα επικρατήσουν και ότι τέτοια αδικήματα δεν θα επαναληφθούν γιατί αυτή δεν είναι η αληθινή εικόνα του Μαυροβουνίου και του λαού του,” καταλήγουν.

ope

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.