Ο τουρισμός, με δεδομένη την πτώση κρουσμάτων, τον καλό καιρό και τον εμβολιασμό ο οποίος, όπως φαίνεται θα έχει επιταχυνθεί ήδη από τον Απρίλιο, θα μπορεί να ανοίξει στα μέσα Μαΐου, ενώ σύμφωνα με δημοσιεύματα τον Ιούνιο αναμένεται να ολοκληρωθεί το άνοιγμα της χώρας, αφού τότε σχεδιάζεται να επαναλειτουργήσουν μπαρ και γυμναστήρια.

Το σχέδιο για το άνοιγμα της εστίασης θα προβλέπει τέσσερα άτομα ανά τραπέζι, ενώ θα γίνονται συχνά τεστ σε εργαζόμενους. Το κόστος για τα covid test θα καλυφθεί εν μέρει από την κυβέρνηση, καθώς ενδέχεται να επιδοτηθούν οι εργοδότες για να κάνουν πιο συχνά τεστ στους εργαζόμενους.

«Εφόσον το επιτρέψουν τα δεδομένα τον Απρίλιο ν’ ανοίξει η εστίαση σε εξωτερικού χώρους», ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.

«Το βασικό μας σενάριο είναι ότι τη μεθεπόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει να λειτουργεί με ικανοποιητικότερους ρυθμούς η πραγματική οικονομία κι όσο περνά το διάστημα αυτό θα γίνεται όλο και πληρέστερο», σημείωσε χθες ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Το άνοιγμα της εστίασης με επαναλειτουργία μεταξύ άλλων των εστιατορίων δρομολογείται για πριν το Πάσχα, πάντα με αυστηρά μέρα προστασίας πελατών και προσωπικού, ενώ εντός Μαΐου τοποθετείται το άνοιγμα του τουρισμού.

Συγκεκριμένα η κυβέρνηση προσανατολίζεται σε άνοιγμα της εστίασης λίγο πριν το Πάσχα, και συγκεκριμένα στις 12 ή 19 Απριλίου, αν το επιστρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Το λιανεμπόριο αναμένεται να λειτουργήσει μέσω του 13032, της νέας εφαρμογής για SMS την οποία έχει ήδη ετοιμάσει το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Μέσω κενού μηνύματος οι πολίτες θα λαμβάνουν επιβεβαίωση για να μεταβούν για τις αγορές τους, επιβεβαίωση με διάρκεια τριών ωρών και θα εκδίδεται μόνο μία φορά την ημέρα, αφού σε απόπειρα εκ νέου αποστολής SMS από τον πολίτη, αυτός θα λαμβάνει απάντηση πως μπορεί να χρησιμοποιήσει την υπηρεσία μόνο μία φορά την ημέρα.

Για τα σχολεία, στόχος της κυβέρνησης είναι αυτή τη φορά να ανοίξουν αντίστροφα οι σχολικές μονάδες, δηλαδή πρώτα Γυμνάσια και Λύκεια, τα οποία έχουν μείνει για πολύ καιρό κλειστά και στη συνέχεια τα δημοτικά.

Ειδικά στα Λύκεια θα δοθεί όπως φαίνεται απαραίτητα, προτεραιότητα καθώς πλησιάζουν και οι Πανελλαδικές εξετάσεις.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.