«Συμφωνούμε με τα μέτρα ασφαλείας που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, αλλά διαφωνούμε με την αναστολή των Ιερών Ακολουθιών», τόνισε, ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Τζιχινάου και Μητροπολίτης Βεσσαραβίας κ. Πέτρος.

Χθες, η Έκτακτη Επιτροπή Δημόσιας Υγείας της Δημοκρατίας της Μολδαβίας αποφάσισε την αναστολή όλων των θρησκευτικών εκδηλώσεων, συμπεριλαμβανομένων και των Ιερών Ακολουθιών της Ορθοδόξου Εκκλησίας, στο πλαίσιο της λήψης μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

«Θεωρούμε για τη διαφύλαξη της κοινωνικής ειρήνης πως θα έπρεπε να είχαμε ερωτηθεί για τη λήψη μια τέτοιας απόφασης», επισημαίνει, σύμφωνα με ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής, ο Σεβασμιώτατος, ενώ αναφέρει πως ύστερα από τη λήψη αυτής της απόφασης πολλοί ήταν οι πιστοί που αντέδρασαν σε αυτό το μέτρο, καθώς το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας είναι το επίκεντρο της ζωής των πιστών.

Την ίδια ώρα, τόσο το Πατριαρχείο Ρουμανίας όσο και η Αρχιεπισκοπή Τζιχινάου έχουν δώσει οδηγίες προς τους κληρικούς να ενημερώνουν το ποίμνιο ώστε να τηρεί τα μέτρα υγιεινής που έχουν ληφθεί.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 2.5 (4 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.