Το πρωί της Τετάρτης, 5ης Ιουλίου, πραγματοποιήθηκε στο «Άλσος Αγνοουμένων της Κυπριακής Τραγωδίας» στη Βεργίνα εκδήλωση μνήμης με αφορμή τη συμπλήρωση 49 ετών από το πραξικόπημα και την τουρκική εισβολή στην Κύπρο.

Στην αρχή ο Ποιμενάρχης μας, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων τέλεσε τρισάγιο για τους πεσόντες και ακολούθησαν χαιρετισμοί από τον Δήμαρχο Βεροίας κ. Κωνσταντίνο Βοργιαζίδη, τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Βορειοελλαδιτών Πολεμιστών ΕΛΔΥΚ 1974 κ. Αθανάσιο Στάϊκο, την Πρόεδρο του Σωματείου Κυπρίων Νομού Ημαθίας «Ο Ευαγόρας» κ. Ελένη Ψαρά, τον Πρόεδρο της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος κ. Αθανάσιο Κικινή, τον Αντιπρόεδρο Παγκύπριας Οργάνωσης Ελλήνων Δασκάλων κ. Απόστολο Κουρουπάτη και την Πρόεδρο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ημαθίας κ. Σταυρούλα Μιχαηλίδου.

Στη συνέχεια, o Γενικός Πρόξενος της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη κ. Κωνσταντίνος Πολυκάρπου εκφώνησε επίκαιρη ομιλία και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων, ενώ η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου και σύντομο μουσικό πρόγραμμα από τη χορωδία του Συλλόγου Βεργίνας «Αιγές» υπό τη διεύθυνση της μουσικού κ. Ελένης Αναγνώστου.

Στην εκδήλωση τιμής και μνήμης με αφορμή τη συμπλήρωση 49 ετών από το πραξικόπημα και την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, παρευρέθηκαν τοπικοί πολιτικοί και στρατιωτικοί άρχοντες καθώς και δάσκαλοι που συμμετέχουν στα «24α Ακριτίδεια» που διεξάγονται στην Ημαθία.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.