Βεροίας Παντελεήμων: «Πολλά από τα θαύματα της Υπεραγίας Θεοτόκου συνδέονται με τη θαυμαστή διάσωση ή αποκάλυψη ιερών της εικόνων».

Ι.Μ. ΒΕΡΟΙΑΣ: Το απόγευμα της Πέμπτης, 31ης Αυγούστου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων στη σειρά των διαδικτυακών εκπομπών «Επισκοπικός Λόγος» ανέπτυξε το τέταρτο μέρος της ομιλίας του με θέμα: «Οι θαυματουργές εικόνες της Παναγίας μας».
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Παντελεήμων, πραγματοποιεί ένα νοερό προσκύνημα σε κάποιες από τις θαυματουργές εικόνες της Παναγίας μας, μέσα από την εβδομαδιαία εκπομπή του με τίτλο: «Επισκοπικός Λόγος», η οποία μεταδίδεται κάθε Πέμπτη στην ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως, στην αντίστοιχη σελίδα στο Facebook, στο κανάλι στο Youtube και στον ραδιοφωνικό σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως μας «Παύλειος Λόγος 90.2 FM».

Στη διαδικτυακή ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Παντελεήμων, ανέφερε μεταξύ πολλών άλλων: Οι θαυματουργές εικόνες της Παναγίας μας είναι τόσες πολλές, ώστε αυτός που επιχειρεί έστω και να τις αναφέρει είναι σαν να θέλει να μετρήσει την άμμο της θαλάσσης. Διότι, αφενός η αγάπη και η ευλάβεια των χριστιανών προς την Υπεραγία Θεοτόκο αποτύπωσε το πάνσεπτο και πανάγιο πρόσωπό της σε άπειρες εικόνες, και αφετέρου η αγάπη και μέριμνα της Κυρίας Θεοτόκου προς τους ευσεβείς λάτρεις της και τα πιστά της τέκνα την έκαναν να θαυματουργεί ανταποκρινόμενη ως στοργική μητέρα στα πολυάριθμα αιτήματά τους.

Πολλά από τα θαύματα της Υπεραγίας Θεοτόκου συνδέονται με τη θαυμαστή διάσωση ή αποκάλυψη ιερών της εικόνων, οι οποίες, λόγω των ιστορικών συνθηκών αλλά και των περιπετειών που πέρασε το Γένος μας, υπέστησαν ποικίλες φθορές και ταλαιπωρίες, συγκακουχούμενες μαζί με τους ευσεβείς χριστιανούς.

Σε κάποιες από αυτές τις ιερές εικόνες της Κυρίας Θεοτόκου, οι οποίες αποκαλύφθηκαν με θαυμαστό τρόπο θα αναφερθούμε σήμερα, συνεχίζοντας το νοερό προσκύνημα στις θαυματουργές εικόνες της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.