Μεταξύ άλλων ο Σεβ. Βεροίας κ. Παντελεήμων τόνισε πως η Βάπτιση του Κυρίου συνέβη ως γεγονός για να μας φανερώσει ότι η νέα ζωή, στην οποία ήλθε για να μας χαρίσει, αρχίζει, όπως και η δική του δημόσια ζωή, με το μυστήριο της Βαπτίσεως μας στην κολυμβήθρα της Εκκλησίας, με το λουτρό της παλιγγενεσίας.

Μήνυμα εν όψει της εορτής των Θεοφανείων απηύθυνε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας κ. Παντελεήμων, ο οποίος μεταξύ άλλων τονίζει ότι ο λόγος που ο Κύριος βαπτίστηκε στον Ιορδάνη, είναι για να δείξει σε μας τον δρόμο της καθάρσεως και της σωτηρίας.

Μεταξύ άλλων ο Σεβ. Βεροίας κ. Παντελεήμων τόνισε πως η Βάπτιση του Κυρίου συνέβη ως γεγονός για να μας φανερώσει ότι η νέα ζωή, στην οποία ήλθε για να μας χαρίσει, αρχίζει, όπως και η δική του δημόσια ζωή, με το μυστήριο της Βαπτίσεως μας στην κολυμβήθρα της Εκκλησίας, με το λουτρό της παλιγγενεσίας. Έτσι κατά αυτόν τον τρόπο μας υποδεικνύεται η άνοδος μας προς τον Θεό, η οποία απαιτεί την κατάδυση μας, μέσα από την ταπείνωση, στο μυστήριο του Βαπτίσματος, αλλά και στο μυστήριο της Εξολογήσεως, με το οποίο ανανεώνουμε το βάπτισμά μας.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.