Θρήνος ξανά στο Μακροχώρι Ημαθίας, 19 χρόνια μετά το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών που έκοψε το νήμα της ζωής για 21 μαθητές.

Οι πληγές για πολλούς από τους επιζήσαντες του δυστυχήματος δεν έχουν κλείσει και δυστυχώς το συμβάν της περασμένης Κυριακής (3/7) ήρθε να το επιβεβαιώσει με τον πιο τραγικό τρόπο. 35χρονος επιζών του δυστυχήματος και μαθητής που ήταν στις 13 Απριλίου στο μοιραίο πούλμαν αυτοκτόνησε μέσα στο σπίτι του με δίκαννο κυνηγετικό όπλο.

Ηταν ένα από τα παιδιά που είχαν νοσηλευτεί στην εντατική μετά το τροχαίο. Σώθηκε, αλλά τα προβλήματα που αντιμετώπισε από τότε, σύμφωνα με μαρτυρίες, ήταν πολλά και συνεχιζόμενα και όπως φαίνεται τον οδήγησαν στην απονενοημένη πράξη. Μάλιστα τα τελευταία χρόνια ειδικά δεν είχε καμία απολύτως επαφή με τους συμμαθητές του.

Πρόκειται για τον 35χρονο Ανέστη Αντωνόπουλο, ο οποίος θα κηδευτεί σήμερα στο Μακροχώρι, την πόλη του, στις 19.30 στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου… Δυστυχώς θα αναβιώσουν οι «μαύρες» στιγμές της 13ης Απριλίου του 2003…

Το χρονικό του μοιραίου ταξιδιού
Ήταν απόγευμα της 13ης Απριλίου του 2003, λίγο πριν τις 19:30, όταν ο χρόνος πάγωσε στην κοιλάδα των Τεμπών…

Μια νταλίκα-ρυμουλκό, που μετέφερε πλάκες νοβοπάν από τον Προβατώνα του Έβρου, ξέφυγε από την πορεία της και συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με το πούλμαν που κατευθυνόταν προς Θεσσαλονίκη και μετέφερε σαράντα εννέα μαθητές της Α’ Λυκείου από το Μακροχώρι, κωμόπολη της Ημαθίας, καθώς και δύο συνοδούς καθηγητές, που επέστρεφαν από τη σχολική εκδρομή τους.

Τα σωστικά συνεργεία που έφτασαν στο σημείο έκαναν πάνω από δύο ώρες να απεγκλωβίσουν τους 21 νεκρούς και τους εννέα τραυματίες, καθώς τα νοβοπάν είχαν κόψει στα δύο το πούλμαν.

Οι αιτίες του φρικιαστικού δυστυχήματος δεν αποσαφηνίστηκαν επαρκώς ποτέ, αλλά αποκαλύφθηκε ότι ο οδηγός του φορτηγού οδηγούσε συνεχόμενα επί έξι ώρες χωρίς διάλειμμα, ενώ τα ελαστικά του δεν ήταν σε καλή κατάσταση.

Από την άλλη, το λεωφορείο είχε κριθεί ακατάλληλο λόγω παλαιότητας και έπρεπε να είχε αποσυρθεί τουλάχιστον τρεις μήνες πριν.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.