Στη βελτίωση της υγείας του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Βουλγαρίας κ.κ. Νεοφύτου αναφέρθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λόβετς κ. Γαβριήλ σε δηλώσεις του στη βουλγάρικη Nova TV, εκφράζοντας, μάλιστα, την ελπίδα ότι ο Μακαριώτατος θα πάρει εξιτήριο σύντομα.

Σύμφωνα με τον Σεβασμιώτατο, που είναι πρόεδρος του Ανώτατου Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Πατριαρχείου Βουλγαρίας, ο Πατριάρχης Νεόφυτος βρίσκεται σε μονόκλινο δωμάτιο της νευρολογικής κλινικής του Νοσοκομείου «Τοκούντα» στη βουλγάρικη πρωτεύουσα. «Η Αγιότητά του και οι συγγενείς του εκφράζουν την επιθυμία να μην ενοχληθούν και να διαφυλάξουν τον προσωπικό του χώρο», ανακοίνωσε, επίσης, το νοσοκομείο. «Προς το παρόν, ο Πατριάρχης Νεόφυτος βρίσκεται σε σταθερή κατάσταση και λαμβάνει ολοκληρωμένη ιατρική περίθαλψη από διάφορες ιατρικές ομάδες».

Στη συνέχεια, ανακοίνωσαν πως ο Πατριάρχης Νεόφυτος ευχαρίστησε άπαντες για την προσοχή και τις προσευχές τους.

Ο Μακαριώτατος είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο και πάλι τον Απρίλιο. Το γραφείο Τύπου της Ιεράς Συνόδου ανακοίνωσε εκείνη την εποχή ότι «όπως κάθε άτομο της ηλικίας του, που πάσχει από χρόνιες ασθένειες που επιδεινώνονται περιοδικά, είναι επιθυμητό να παρακολουθείται σε νοσοκομειακό περιβάλλον, οπότε εισέρχεται στο νοσοκομείο για ετήσιες εξετάσεις και θεραπεία».

Πάντως, κατά την είσοδό του στο νοσοκομείο, του έγινε μοριακό τεστ για κορωνοϊό, το οποίο βγήκε αρνητικό.

Πηγή: dnes.dir.bg

Επιμέλεια-Μετάφραση: Ευγενία Δίτσα- ope

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.