Καθημερινή βελτίωση σημειώνεται στην πορεία της υγείας του Γέροντα Εφραίμ, μετά και τις δύσκολες αλλά και κρίσιμες στιγμές που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν οι γιατροί της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Ευαγγελισμού από την πρώτη στιγμή που ο ηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου εισήχθη στον Ευαγγελισμό.

Ο Γέροντας ήταν ένα από τα πολύ δύσκολα περιστατικά που χρειάστηκε να διαχειριστεί η ομάδα της Πνευμονολόγου, Εντατικολόγου και διευθύντριας της ΜΕΘ Ευαγγελισμού, Αναστασίας Κοτανίδου, και η Καθηγήτρια Παθολογίας Ελένη Μάγειρα να βρίσκεται σε συνεχή επαγρύπνηση για έναν ασθενή σαν το Γέροντα ο οποίος εισήχθη στις 28 Μαΐου στον Ευαγγελισμό με κορωνοϊό έχοντας υποκείμενα νοσήματα.

Μετά από 1,5 μήνα περίπου που ο Γέροντας βρίσκεται στο νοσοκομείο, έχοντας περάσει το περισσότερο διάστημα διασωληνωμένος, η κατάστασή του, είναι όχι μόνο σταθερή αλλά και αρκετά βελτιωμένη.

Ο Γέροντας παραμένει στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ευαγγελισμού, ενώ επικοινωνεί με το περιβάλλον του, και κάθε μέρα που περνά, η πορεία του γεννά αισιοδοξία έστω συγκρατημένη για την κατάσταση της υγείας του.

Οι προσευχές του κόσμου από όλα τα σημεία του χάρτη δεν σταματούν και οι εκδηλώσεις συμπαράστασης από τον πνευματικό πολιτικό και επιστημονικό κόσμο είναι συγκινητικές .

Σε συχνή επικοινωνία με το περιβάλλον του Γέροντα βρίσκεται μεγάλο μέρος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδας και της Κρήτης ενώ την συμπαράστασή του έχει εκφράσει ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος , ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρος, ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιος , ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος, ο Αρχιεπισκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος καθώς και Αγιορείτες όπως ο Γέροντας Ελισαίος , Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.