Σταθερή συνεχίζει να παραμένει η κατάσταση της υγείας του Γέροντα Εφραίμ, ενώ ο οργανισμός του έχει παρουσιάσει βελτιώσεις.

Μετά την τραχειοστομία στην οποία υπεβλήθη ο ηγούμενος της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου, το πρωί της Τρίτης 22 Ιουνίου επιτυχώς, παραμένει στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ευαγγελισμού όπου δέχεται την ιατροφαρμακευτική αγωγή με πρόοδο.

Η αργή αλλά σταθερή του πορεία έχει δημιουργήσει για άλλη μια φορά μια συγκρατημένη αισιοδοξία στους γιατρούς αλλά και στην αδελφότητα που περιμένει τον Γέροντα να επιστρέψει στο μοναστήρι του υγιής.

Θυμίζουμε ότι, ο Ηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, είχε νοσήσει με Covid-19 και βρίσκεται στον Ευαγγελισμό από την Παρασκευή 28 Μαΐου, ενώ στις 4 Ιουνίου οι γιατροί έκριναν ότι έπρεπε να διασωληνωθεί.

Λίγες μέρες μετά την διασωλήνωση κι ενώ ο Γέροντας, βελτιωνόταν σύμφωνα με τους γιατρούς, υπέστη σηπτικό σοκ με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός στην ΜΕΘ. Για τουλάχιστον τρία 24ωρα η ζωή του βρέθηκε σε εξαιρετικά μεγάλο κίνδυνο ο οποίος ξεπεράστηκε χάρη στην άμεση αντίδραση των γιατρών.

Στη συνέχεια, ο Γέροντας υπεβλήθη σε τραχειοστομία ώστε να αναπνεύσει καλύτερα, στην οποία κατάσταση βρίσκεται μέχρι και αυτή τη στιγμή.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.