Μακαριώτατε Αρχιεπίσκοπε Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμε Β.

Στις 15 Απριλίου 2021 σας είχα αποστείλει επιστολή εκφράζοντας την έντονη αγωνία μου ως Ιεροσπουδαστής της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Βελλάς Ιωαννίνων.
Όλον αυτόν τον καιρό περίμενα την επικοινωνία σας με τους φοιτητές καθώς και την καλύτερη διαχείριση του θέματος από την πλευρά σας.
Αιφνιδιαστικά με πόνο, θλίψη και στεναγμό διαπιστώνω τα αντίθετα αποτελέσματα.
Χωρίς και πάλι καμία ενημέρωση εκ μέρους σας , από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης προβαίνετε στην ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ της Α.Ε.Α. Βελλάς Ιωαννίνων!
Δεν επιθυμώ προσωπικά να σας αναφέρω την προσφορά 110 χρόνων λειτουργίας της Σχολής μας είμαι βέβαιος στην διάρκεια της Ποιμαντορίας σας πως την γνωρίζετε αρκετά καλά!
Επιθυμώ όμως να σας θέσω ένα και μοναδικό ερώτημα.
Με ποιο αίσθημα Διακονίας θα συνεχίσετε να μνημονεύετε τους Μακαριστούς Αρχιεπισκόπους προκατόχους σας συμπεριλαμβανομένου και του Ιδρυτή της Σχολής Σπυρίδωνα Βλάχο;
Oι Μακαριστοί προκάτοχοι σας όχι μόνο στήριξαν αλλά άφησαν μία ζωντανή παρακαταθήκη την οποία εμείς οι φοιτητές μαζί με τους στυλοβάτες καθηγητές μας αναγνωρίζουμε, σεβόμαστε, μαθαίνουμε, προσπαθούμε να την διατηρήσουμε και ευχαριστούμεν τω Θεώ και Πατρί!
Αποτελεί τεράστια προσβολή μνήμης και απαξίωσης η ενέργεια σας!
Αδυνατώ να δικαιολογήσω την αιτία να επικαλείστε <<την κλείνω για εθνικούς λόγους>>!!!
Σε αυτά τα 110 χρόνια λειτουργίας της οι εποχές ήταν δύσκολες , διαφορετικές κ΄ επώδυνες.
Όμως η πίστη, η αγάπη ,ο ζήλος για την μάθηση έκαναν τα αδύνατα δυνατά ώστε η κοινωνία μας και οι νέοι καθώς σήμερα τα νέα παιδιά <<προδομένα>> αναζητούν μόνοι τους πρότυπα κατόρθωσε και κατορθώνει να εντρυφήσουν την εν Χριστώ ζωή και την καλλιέργεια ηθικά και πνευματικά με τις παραπάνω αρετές της Σχολής μας!
Βελλαΐτες και μη Βελλαΐτες δεν θα αντέξουμε να χάσουμε την δεύτερη Χάλκη μας η οποία αποτελεί το προπύργιον της εν Ηπείρω Εκκλησίας και της κατά Θεόν Επιστήμης!!!

Μακαριώτατε,
Ταπεινά σας προτρέπω να ανακαλέσετε την απόφαση σας για την προβλεπόμενη κατάργηση της! Ας είμαστε στον νόμο της χάριτος και όχι στον νόμο της πτώσεως!
Προσεύχομαι στον Κύριο μας Ιησού Χριστό, στην Παναγία Βελλαΐτισα δια πρεσβειών του Αγ. Αυξεντίου να σας φωτίζει και να σας Αγιάζει!

Με εκτίμηση και σεβασμό

Κωνσταντίνος-Σπυρίδων Γκισδάκης

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.