Τα θύματα των βομβαρδισμών του 1941 στην πύλη της Εκκλησίας της Αναλήψεως που βρίσκεται στο κέντρο του Βελιγραδίου τίμησαν την Τρίτη το πρωί, 6 Απριλίου 2021. Η αδελφότητα του Ναού μαζί με τον Ιερέα π. Αρσένιο Αρσενίτσεβιτς τέλεσαν το Ιερό Μνημόσυνο για τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους.

Στο Ιερό Μνημόσυνο παρευρέθηκε ο αναπληρωτής Δήμαρχος του Βελιγραδίου μαζί με άλλους πολιτικούς άρχοντες της πόλης ενώ υπήρχαν και εκπρόσωποι από την Ρωσική Βουλή ανάμεσα στους πιστούς.

Μετά το Ιερό Μνημόσυνο οι παρευρισκόμενοι οδηγήθηκαν στον πέτρινο Σταυρό στην πύλη του Ναού όπου τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση για την ανάπαυση των ψυχών των πολιτών που έχασαν τη ζωή τους στον βομβαρδισμό του Βελιγραδίου.

Οι παρευρισκόμενοι κατέθεσαν στεφάνια και άφησαν ένα λουλούδι ως φόρο τιμής στους ανθρώπους που σκοτώθηκαν πριν από 80 χρόνια στο σημείο που τώρα έχει τοποθετηθεί ο Σταυρός.

Σύμφωνα με το χρονικό της Εκκλησίας της Αναλήψεως, 180 άνθρωποι πέθαναν, μεταξύ των οποίων και οι ιερείς του Ναού ενώ είχαν δημιουργηθεί δύο αυτοσχέδια κρησφύγετα. «Τόσο ο κλήρος όσο και ο λαός συμμετείχαν στον πόνο και το βάσανο, που ήταν η αρχή του μεγάλου πόνου που γνωρίσαμε τα επόμενα χρόνια. Όταν τιμάμε τους πολίτες του Βελιγραδίου που υπέφεραν εδώ, θυμόμαστε όσους υπέφεραν στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο» ανέφερε ο π. Αρσένιος.

OPE

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.