Την έκθεση των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου “Ηνωμένα Έθνη”, το οποίο βρίσκεται πλησίον του ναού του Αγίου Σάββα, επισκέφθηκε χθες ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος.

Ο Προκαθήμενος της Σερβικής Εκκλησίας θέλησε να δει και να θαυμάσει από κοντά τις δημιουργίες των μικρών μαθητών που είχαν ως επίκεντρο το ναό του Αγίου Σάββα καθώς και στιγμές από το βίο του.

Σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σε χώρο του σχολείου, στο πλαίσιο του προγράμματος “Heavenly Legacy and Prayers for Peace”, οι μαθητές και οι μαθήτριες αρχικά άκουσαν τον Πατριάρχη κ.κ. Πορφύριο να τους μιλά για τον προστάτη και ιδρυτή της Σερβικής Εκκλησίας, Άγιο Σάββα. Ακολούθησε πρόγραμμα με τραγούδια και ύμνους που απέδωσαν μαθήτριες και μαθητές του σχολείου.

Σύμφωνα με το TV HRAM, η έκθεση είναι αφιερωμένη στον μήνα της ανακωχής. Η έκθεση τέχνης, την οποία επιμελήθηκε η δασκάλα, κ. Slavica Todorić, πραγματοποιήθηκε προς τιμήν του πνευματικού δασκάλου – Αγίου Σάββα. Ευχή των μικρών δημιουργών είναι να μην ξαναγίνει πόλεμος, να κυβερνηθεί ο κόσμος από αγάπη, καλοσύνη, ειρήνη, κατανόηση και σεβασμό μεταξύ όλων των ανθρώπων του κόσμου.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.