Ως αποτέλεσμα της εκστρατείας από Μέσα Ενημέρωσης κατόπιν οδηγιών που έχουν δοθεί από πολιτικούς κύκλους από περιοχές που είναι ευρύτερες από τις αποκαλούμενες Σερβικές χώρες, το κοινό έχει την τάση να δημιουργεί αμφιβολίες σχετικά με το ποιος εκπροσωπεί τους πιστούς στα Εκκλησιαστικά ζητήματα και ποιος επηρεάζει τις αποφάσεις στα Εκκλησιαστικά σώματα. Η απάντηση σε αυτές τις αμφιβολίες είναι σαφής και απλή. Όλα γίνονται βάσει των κανόνων της Εκκλησίας και των διατάξεων του Συντάγματος της τοπικής Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

1 – Οι πιστοί από οποιαδήποτε περιοχή οποιασδήποτε τοπικής Εκκλησίας εκπροσωπούνται στο Συμβούλιο και εκτός του Συμβουλίου όπου λαμβάνονται αποφάσεις στο όνομα του αρμόδιου τοπικού Επισκόπου.

2 – Οι Ιεράρχες, τα μέλη του Συμβουλίου μιας τοπικής Εκκλησίας, στην περίπτωση αυτή της Σερβικής Ορθοδόξου Εκκλησίας, δε λαμβάνουν αποφάσεις υπό την επήρεια πολιτικών εκστρατειών ή πιέσεων των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης αλλά μόνο κατά τη διακριτική τους ευχέρεια, φροντίζοντας τη Σωτηρία και τους πιστούς. Οποιεσδήποτε πιέσεις και αναστάτωση των μέσων ενημέρωσης δεν επηρεάζουν τις αποφάσεις του Συμβουλίου στην πραγματική ζωή της Εκκλησίας του Χριστού συμπεριλαμβανομένης της εκλογής των Επισκόπων, του διορισμού τους σε Επισκοπικές προεδρίες και παρόμοια θέματα.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.