Τον Αγιασμό για την έναρξη του νέου σχολικού έτους στο Κεστεκίδειο Ελληνικό σχολείο των Βρυξελλών τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου και Έξαρχος Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρας, το πρωί της Τετάρτης 18 Σεπτεμβρίου 2019.

Ο Σεβασμιώτατος μετά την τέλεση του Αγιασμού ευχήθηκε στους μαθητές τόσο της Πρωτοβάθμιας, όσο και της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καλή πρόοδο, φώτιση και την κατά Θεό σοφία, και στους εκπαιδευτικούς δύναμη για την επιτέλεση του σπουδαίου έργου που επιτελούν για την Ελληνική ομογένεια των Βρυξελλών. Ταυτόχρονα, παρότρυνε τους παρευρισκόμενους γονείς να μεταλαμπαδεύσουν στα παιδιά τους τις αρχές και τις αξίες του Ελληνορθοδόξου πολιτισμού, οι οποίες θα ενισχύονται τόσο από το σχολείο όσο και από την συμμετοχή τους στην λειτουργική ζωή της Εκκλησίας. Στο τέλος απηύθυνε πρόσκληση στην διεύθυνση και το λοιπό διδακτικό προσωπικό να συμμετέχουν ενεργά στην υποδοχή της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. κ. Βαρθολομαίου στις Βρυξέλλες, τον προσεχή Νοέμβριο, στα πλαίσια των εορτών του Χρυσού Ιωβηλαίου της Ιεράς Μητροπόλεως Βελγίου, ως ένα ελπιδοφόρο και σημαντικό κομμάτι του ποιμνίου της.

Το παρόν στην τελετή έδωσε ο νεοαφιχθείς Συντονιστής του Γραφείου Εκπαίδευσης Βρυξελλών Δρ. Αθανάσιος Διαλεχτόπουλος, στον οποίο ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε καλή αρχή και καλή δύναμη στο καθήκον του για την καλή λειτουργία και οργάνωση των ομογενειακών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.

1 Σχόλιο

Νεότερο
Καλύτερο Νεότερο Παλαιότερο
1
Ζησοπουλου Σταυρουλα

Ευλογείται Αθανασία Κυρυακη Μαρια Γαλάτεια Αλεξάνδρα Αγνή Αντώνης Δημήτρης Θεόδωρος Σταυρουλα