«Για μένα σαφώς το ζήτημα της Θείας Κοινωνίας έχει σαφώς λιγότερο κίνδυνο επιδημιολογικά. Βασικός κίνδυνος είναι ο συνωστισμός», είπε ο Καθηγητής Μικροβιολογίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής Αριστείδης Βατόπουλος, μιλώντας στο χθεσινό δελτίο Kontra News 10.

Σε ερώτηση του παρουσιαστή Γιώργου Μελιγγώνη, αν τον ανησυχεί το ότι η Εκκλησία σε αυτή τη φάση έχει μείνει εκτός διαλόγου και ειδικά το θέμα της Θείας Κοινωνίας, ο κ. Βατόπουλος απάντησε: «Κοιτάξτε. Είναι θέμα συνωστισμού κυρίως στις Εκκλησίες, το οποίο έχει αντιμετωπιστεί».

Σε επερώτηση για το αν δεν είναι θέμα το ίδιο σκεύος, ο καθηγητής έδωσε τη δική του επιστημονική απάντηση, υπογραμμίζοντας πως: «αυτό για μένα σαφώς έχει λιγότερο κίνδυνο επιδημιολογικά. Ο βασικός κίνδυνος είναι ο συνωστισμός, ο οποίος γίνεται προσπάθεια να αντιμετωπιστεί με το αραίωμα των ανθρώπων, με τις μάσκες, με την ισχυρή συμβουλή προς τις ευπαθείς ομάδες να μην πηγαίνουν στην Εκκλησία, αλλά να παρακολουθούν από την τηλεόραση».

Εξηγώντας μάλιστα γιατί είναι μικρότερος ο κίνδυνος από τη Θεία Κοινωνία, ο κ. Βατόπουλος απάντησε στον παρουσιαστεί, λέγοντας: «Επειδή είναι τροφιμογενές νόσημα. Μεταδίδεται με την αναπνοή. Με σταγονίδια βασικά. Άρα δεν μεταδίδεται πίνοντας κάτι, μεταδίδεται αναπνέοντας κάτι» καταλήγοντας πως εκεί που θα πρέπει όλοι να επικεντρωθούν είναι ο συνωστισμός.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.