Η βάση εισαγωγής στο Μαθηματικό Σάμου είναι 3.125 μόρια. Δηλαδή το μόνο που χρειαζόταν να κάνει κάποιος ήταν να το δηλώσει στο μηχανογραφικό για να περάσει στη Σχολή Μαθηματικών στο νησί του Πυθαγόρα...

Το δε τμήμα Δασολογίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος στο Καρπενήσι έχει βάση 625 μόρια.

Λίγο μετά τις 8:30 το πρωί της Παρασκευής άνοιξε η πλατφόρμα του υπουργείου Παιδείας για τις Βάσεις 2020, βάζοντας έτσι τέλος στην αγωνία των περίπου 100.000 υποψηφίων που έδωσαν φέτος Πανελλαδικές εξετάσεις. Λόγω μεγάλης επισκεψιμότητας στην ιστοσελίδα, παρατηρήθηκαν προβλήματα στη σύνδεση.

Στο protothema.gr μπορείτε να δείτε τους πίνακες με όλες τις Βάσεις 2020

Δείτε εδώ τις Βάσεις 2020 για τα Ημερήσια ΓΕΛ

ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΛΛΟΓΕΝΩΝ-ΑΛΛΟΓΕΝΕΙΣ (ΕΚΤΟΣ ΕΥΡΩΠ. ΕΝΩΣΗΣ)

ΕΠΙΛΟΓΗ 10% ΕΠΑΛ 2018-ΗΜΕΡΗΣΙΑ

ΕΠΙΛΟΓΗ 10% ΕΠΑΛ 2019-ΗΜΕΡΗΣΙΑ

ΕΠΙΛΟΓΗ 10% ΓΕΛ 2018-ΗΜΕΡΗΣΙΑ

ΕΠΙΛΟΓΗ 10% ΓΕΛ 2019-ΗΜΕΡΗΣΙΑ

ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΠΑΛ-ΕΣΠΕΡΙΝΑ

ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΠΑΛ-ΗΜΕΡΗΣΙΑ

ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΛΛΟΓΕΝΩΝ-ΑΛΛΟΓΕΝΕΙΣ (ΕΥΡΩΠ. ΕΝΩΣΗΣ)

ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΕΛ ΠΑΛΑΙΟ-ΕΣΠΕΡΙΝΑ

ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΕΛ ΠΑΛΑΙΟ-ΗΜΕΡΗΣΙΑ

ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΕΛ ΝΕΟ-ΕΣΠΕΡΙΝΑ

ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΕΛ ΝΕΟ-ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πληροφορηθούν τα αποτελέσματα μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου https://results.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας:

τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και

τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα – Πατρώνυμο – Μητρώνυμο).

Σε ιστορικά χαμηλά κινούνται οι Βάσεις των Ιατρικών Σχολών με «βουτιά» ακόμα και κάτω από το φράγμα των 18.000 μορίων καθώς η βάση στην Ιατρική Αλεξανδρούπολης διαμορφώθηκε στα 17.400 και η Ιατρική Κρήτης στα 17.525 μόρια. Η βάση στην Ιατρική Αθήνας διαμορφώθηκε στα 18.250 μόρια. Γενικότερα οι βάσεις ακολουθούν διπλές διαδρομές ανά πεδίο, δηλαδή κατεβαίνουν σε κάποιες σχολές κατά 700 μόρια και σε άλλες ακολουθούν καθοδική πορεία. Ανοδική είναι η τάση έως 20% από πέρυσι στο 4ο επιστημονικό πεδίο.

Άνοδος στις παραγωγικές σχολές, όπως Πολυτεχνικές, Οικονομικών και Πληροφορικής, καθοδική πορεία στις καθηγητικές σχολές όπως σε Παιδαγωγικά και Τμήματα Μαθηματικών και Χημείας καθώς και προτίμηση στα αποκαλούμενα «παλιά» Πανεπιστήμια και όχι σε αυτά που «πανεπιστημιοποιήθηκαν» επί Γαβρόγλου, είναι τα βασικά στοιχεία της ταυτότητας των σημερινών βάσεων εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. «Ιδιαίτερη» χαρακτήρισε τη φετινή χρονιά των Πανελλαδικών Εξετάσεων η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μιλώντας την Παρασκευή στην ΕΡΤ1 και όπως ανέφερε το 77% των υποψηφίων είναι επιτυχόντες.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.