ΒΑΣΕΙΣ 2019: Οι βάσεις εισαγωγής για τις Πανελλήνιες 2019 αναμένεται να ανακοινωθούν από το υπουργείο Παιδείας το τρίτο δεκαήμερο του Αυγούστου.

Βάσεις 2019-Πανελλήνιες: Τα νέα τμήματα δυσκόλεψαν τον γρίφο του μηχανογραφικού δελτίου για τους υποψηφίους. «Ας δούμε μερικά τέτοια διλήμματα που εμφανίστηκαν για πρώτη φορά φέτος.

Να δηλώσει ένας υποψήφιος σχολή μηχανικών που δεν είναι ισότιμη με πολυτεχνική, ελπίζοντας ότι κάποια στιγμή θα γίνει ισότιμη, αλλά είναι κοντά στο σπίτι του, ή να επιλέξει πολυτεχνική πιο μακριά για να είναι σίγουρος;

Να δηλώσει ένα τμήμα από τα νέα ή να πάει μακρύτερα με εχέγγυο ότι το τμήμα έχει καθηγητές και λειτουργεί κανονικά;» περιγράφει ο κ. Στρατηγάκης, τονίζοντας:

Βάσεις 2019-Πανελλήνιες: «Ερωτήματα που δεν έχουν μοναδική σωστή απάντηση και σίγουρα ένα μέρος των υποψηφίων απάντησε με τον έναν τρόπο και ένα μέρος των υποψηφίων με τον άλλον τρόπο. Το πλήθος των υποψηφίων που απάντησε με τον έναν ή τον άλλον τρόπο θα καθορίσει τη ζήτηση για το κάθε τμήμα και συνεπώς τη βάση για την εισαγωγή σε αυτό».

Επειδή υπάρχουν νέα τμήματα χωρίς συγκεκριμένο πρόγραμμα σπουδών και διδάσκοντες, το υπουργείο επανεξετάζει τις αποφάσεις για έναρξη της λειτουργίας τους από τον προσεχή Οκτώβριο.

Ετσι, ανακοίνωσε διήμερη παράταση στην προθεσμία υποβολής των μηχανογραφικών δελτίων από τους υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων.

Βάσεις 2019-Πανελλήνιες: Οι υποψήφιοι που έχουν ήδη οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό δελτίο θα έχουν πλέον πρόσβαση στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr μόνο για να βλέπουν την οριστικοποιημένη μορφή του μηχανογραφικού δελτίου, το οποίο φέρει αριθμό πρωτοκόλλου.

Η αναδιάρθρωση του χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης –μέσω της απορρόφησης των ΤΕΙ από πανεπιστήμια, της συγχώνευσης ΤΕΙ και κατόπιν αναβάθμισής τους σε πανεπιστήμια ή της απευθείας «πανεπιστημιοποίησης» ΤΕΙ– έχει δημιουργήσει τμήματα… τεσσάρων κατηγοριών.

Βάσεις 2019-Πανελλήνιες: Τα τμήματα που λειτουργούν ήδη έως και φέτος, τα τμήματα ΤΕΙ που μετατρέπονται σε πανεπιστημιακά, εκείνα που ενώ έχουν γνωστό αντικείμενο σπουδών δεν αποτελούν τη μετεξέλιξη κάποιου άλλου τμήματος, με αποτέλεσμα να μην έχουν διδάσκοντες, και όσα έχουν νέο αντικείμενο σπουδών, ασαφή και μη καθορισμένα επαγγελματικά δικαιώματα.

Αναμένεται να αλλάξουν οι προτιμήσεις, καθώς στο μηχανογραφικό δελτίο περιλαμβάνονται 133 νέα τμήματα, εκ των οποίων τα 28 δεν αποτελούν μετεξέλιξη τμημάτων που ήταν έως πέρυσι στα ΤΕΙ, αλλά είναι εντελώς νέα.

Οι βάσεις εισαγωγής αναμένεται να ανακοινωθούν από το υπουργείο Παιδείας το τρίτο δεκαήμερο του Αυγούστου.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.