ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ: Η βασιλόπιτα δε θα μπορούσε να λείπει από ένα αφιέρωμα για γιορτινά γλυκά και σήμερα θα σας φτιάξω τη καλύτερη συνταγή και tips για να έχετε απόλυτη επιτυχία! Στην αλλαγή του χρόνου αλλά και για ολόκληρο το Γενάρη κόβονται αμέτρητες βασιλόπιτες στα σπίτια, σε γραφεία και σε διάφορες εκδηλώσεις.

Υλικά
500γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
300γρ ζάχαρη
250γρ βούτυρο γάλακτος
150ml γάλα
100ml χυμό πορτοκάλι
5 αβγά
2κς μέλι
1 βανίλια
2κγ baking powder
1κγ κανέλα
1κγ ξύσμα πορτοκάλι
1/2κγ μοσχοκάρυδο
Άχνη ζάχαρη και μια κόλλα χαρτί για το γαρνίρισμα

Βασιλόπιτα – Τρόπος παρασκευής

Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα στους 160 βαθμούς , κοσκινίζουμε το αλεύρι, στρώνουμε λαδόκολλα σε μια στρογγυλή φόρμα 28-30 εκατοστών και βουτυρώνουμε καλά.

Χωρίζουμε τα αβγά και χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα με τη κουζινομηχανή Sense Chef της Kenwood με το σύρμα. Αδειάζουμε τη μαρέγκα σε ένα μπολ.

Χτυπάμε στον ίδιο κάδο το βούτυρο με τη ζάχαρη και το μέλι σε δυνατή ταχύτητα για 7-8 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν. Μπορεί να χρειαστεί να ξεκολλήσουμε το μείγμα από τα τοιχώματα του κάδου με μια σπάτουλα μια ή δυο φορές.

Προσθέτουμε τα αβγά ένα ένα όσο χτυπάμε και κατόπιν το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού, τη βανίλια, το baking powder, τη κανέλα και το μοσχοκάρυδο.

Χαμηλώνουμε αρκετά τη ταχύτητα και προσθέτουμε εναλλάξ το αλεύρι με το γάλα σε τρεις δόσεις. Σταματάμε το χτύπημα αμέσως μόλις ενωθούν στη ζύμη.

Αφαιρούμε το κάδο, προσθέτουμε τη μαρέγκα σε δύο δόσεις και ανακατεύουμε με πολύ απαλές κινήσεις με μια σπάτουλα γιατί δε θέλουμε να χάσουμε τον αέρα που χτυπήσαμε στα ασπράδια.

Στρώνουμε τη ζύμη στη φόρμα και ψήνουμε για 45 περίπου λεπτά ή μέχρι να βγαίνει καθαρή μια οδοντογλυφίδα όταν τη βυθίσουμε στο κέντρο.
Αφήνουμε τη βασιλόπιτα να παγώσει και αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα.

Γαρνίρουμε όπως μας αρέσει, αλλά προσωπικά χρησιμοποιώ νούμερα που έχω τυπώσει σα στένσιλ. Τα τοποθετώ στη βασιλόπιτα, αχνίζω και τα αφαιρώ με προσοχή.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.