ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ: Είναι η εποχή για τη βασιλόπιτα, όπως και να το κάνουμε! Μια φορά το χρόνο έχει την τιμητική της, και όλοι περιμένουμε πώς και πώς για ένα λαχταριστό κομμάτι. θέλουμε το κομμάτι που μας αναλογεί να έχει και το τυχερό φλουρί, αλλά ούτως ή άλλως, η βασιλόπιτα είναι το γλυκό της ημέρας. Εάν μάλιστα θέλεις να τη φτιάξεις με τα χεράκια σου, τότε παίρνει ακόμη μεγαλύτερη αξία! Στην Αθήνα συνηθίζεται η λεγόμενη «πολίτικη» η οποία παρασκευάζεται κυρίως από αλεύρι, αυγά, ζάχαρη και γάλα, κατασκευάζεται σε διάφορα μεγέθη και είδη αλλά συνήθως είναι φουσκωτή, αφράτη και γλυκιά.

Βασιλόπιτα – Υλικά:

320 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 βιτάμ
300 γρ. ζάχαρη
6 αυγά
1 κ.γ μπέικιν πάουντερ
½ φλιτζ. τσαγιού αμυγδαλόψιχα ψιλοκομμένη
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
½ φλιτζ.τσαγιού χυμό πορτοκάλι (φρέσκο)

Βασιλόπιτα – Εκτέλεση:

– Κοσκινίζετε το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι.

– Στο μίξερ, χτυπάτε πολύ καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη και έπειτα προσθέτετε έναν-έναν τους κρόκους των αυγών μέσα στο μείγμα. Συνεχίζετε με τον χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα.

– Συνεχίζετε να χτυπάτε και στη συνέχεια ρίχνετε όλο το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ, κουταλιά-κουταλιά, φροντίζοντας παράλληλα να χτυπάτε καλά.

– Σε ένα μπολ, χτυπάτε τα ασπράδια των αυγών μέχρι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα.

– Έπειτα, ενσωματώνετε προσεκτικά με μια σπάτουλα την μαρέγκα και την αμυγδαλόψιχα στο μείγμα.

– Αδειάζετε το μείγμα σε ένα αντικολλητικό ταψί, το οποίο έχετε πρώτα βουτυρώσει καλά.

– Ψήνετε στους 180-200 βαθμούς για περίπου μία ώρα.

– Όταν ροδίσει το κέικ, το βγάζετε από τον φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει.

Ολόθερμες ευχές για καλή και ευλογημένη χρονιά σε όλους.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.