ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ: Διαβάστε μια νόστιμη και εύκολη συνταγή για Βασιλόπιτα. Θα χρειαστούμε τα 300 γρ. Βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
250 γρ. Ζάχαρη άχνη, 400 γρ. Φαρίνα κόκκινη, 4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου, 1 κ.σ. Baking Powder, 1 κ.σ. Ζάχαρη κρυσταλλική, 75 ml Γάλα, 2 Πορτοκάλια μόνο το ξύσμα τους, 2 Βανίλιες, 1/2 κ.γλ. Μαστίχα, 1/2 κ.γλ. Κακουλέ , 1/2 κ.γλ. Μαχλέπι, Για το γλάσο: 120 ml Κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά , 1 Σοκολάτα Nestlé dessert πραλίνα, 3 κ.σ. Merenda

Συνταγή – εύκολη

Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε την φαρίνα, το baking powder και το αφήνουμε στην άκρη.

Στο multi χτυπάμε την κρυσταλλική ζάχαρη με την μαστίχα, το μαχλέπι, το κακουλέ και τις βανίλιες μέχρι η ζάχαρη να γίνει σκόνη και το αφήνουμε και αυτό στην άκρη.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς στις αντιστάσεις.

Στον κάδο του μίξερ, βάζουμε το βούτυρο και την ζάχαρη άχνη και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα για 5-7 λεπτά μέχρι να αφρατέψει καλά το μείγμα.

Έπειτα, προσθέτουμε το μείγμα που κρατήσαμε στο multi και χτυπάμε για άλλα 3 λεπτά περίπου.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε ένα, ένα τα αυγά. Όταν ομογενοποιείται καλά με το μείγμα προσθέτουμε το επόμενο.

Εφόσον τελειώσουμε αυτή τη διαδικασία, σταματάμε το μίξερ και μία μαριζ και απαλές κινήσεις προσθέτουμε σιγά, σιγά το μείγμα του αλευριού εναλλάξ με το γάλα.

Αλευρώνουμε και βουτυρώνουμε μία αποσπώμενη φόρμα ή ένα ταψί μέγεθος 23′ και ρίχνουμε μέσα το μείγμα. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς, στις αντιστάσεις για περίπου μία ώρα, αναλόγως τον φούρνο.

Μετά τα 50 λεπτά μπορείτε να ξεκινήσετε να την ελέγχετε, βυθίζοντας ένα μαχαίρι ή μία οδοντογλυφίδα.

Η βασιλόπιτα μας είναι έτοιμη όταν δεν μένουν υπολείμματα.

Όταν είναι έτοιμη, τη βγάζουμε από το φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Εφόσον κρυώσει ξεφορμάρουμε και ξεκινάμε να φτιάξουμε το γλάσο μας.

Παίρνουμε ένα κατσαρολάκι και βάζουμε την κρέμα γάλακτος και τοποθετούμε το κατσαρολάκι στην εστία της κουζίνας σε μέτρια ένταση.

Αφήνουμε την κρέμα γάλακτος να ζεσταθεί καλά. Προσοχή δεν πρέπει να βράσει.

Αφού ζεσταθεί καλά, κατεβάζουμε το κατσαρολάκι από την εστία και προσθέτουμε την σοκολάτα σε μικρά κομματάκια. Με τη βοήθεια μίας μαρίζ ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει καλά η σοκολάτα.

Όταν λιώσει καλά και η σοκολάτα προσθέτουμε την merenda και συνεχίζουμε το ανακατέμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Το αφήνουμε για 20 να σφίξει και έπειτα το περιχύνουμε πάνω στη βασιλόπιτα περίπου για να

Το αφήνουμε λίγο να σταθεί πάνω στη βασιλόπιτα και στολίζουμε με ότι τραβάει η όρεξη μας

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.