Το Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2020, στα Γραφεία του Συλλόγου Πολυτέκνων Νομού Θεσσαλονίκης«Οι Άγιοι Πάντες» πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για την κοπή της Βασιλόπιτας όπως κάθε χρόνο. Η εκδήλωση άρχισε με αγιασμό για τη νέα χρονιά με τις ευλογίες και τις ευχές του πατρός Μιχαήλ, εκπροσώπου του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, για καλή χρονιά και ευλογημένη για τον Σύλλογο, τους πολύτεκνους και όλους τους Έλληνες και ευχήθηκε το διοικητικό συμβούλιο να συνεχίσει τις προσπάθειές του για την στήριξη και προστασία τη πολύτεκνης οικογένειας.

Στην συνέχεια μοιράστηκαν ατομικά βασιλοπιτάκια σε όλους τους παρευρισκόμενους και ακολούθησε η κοπή της Βασιλόπιτας.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου, μεταξύ άλλων τόνισε:

Δεν είναι κατάλληλη η ημέρα να μιλήσουμε για την πολιτική, τα Εθνικά θέματα και τη δημογραφική κατάρρευση της χώρας. Ξεκίνησε επισημαίνοντας ότι: Ο εξαιρετικός από κάθε άποψη δημοσιογράφος Μιχάλης Ιγνατίου σε πρόσφατο άρθρο του επισημαίνει. «Η Ελλάδα δεν μπορεί να γίνει χάντρα στο κομπολόϊ του Ερντογάν… Ας σταματήσει, λοιπόν, η συζήτηση για την παραπομπή των διεκδικήσεων της Τουρκίας στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης». «Είναι βλακώδης η λογική ότι στη Χάγη, θα πάρουμε 75 με 80% και η Τουρκία τα υπόλοιπα. Διότι εμείς θα δώσουμε και η Τουρκία θα πάρει. Χωρίς καμία εγγύηση ότι ο Ερντογάν και τα τσιράκια του θα αφήσουν ήσυχη την Ελλάδα. Είναι έτοιμος ο Πρωθυπουργός να μικρύνει την Ελλάδα; Δεν το νομίζω. Αλλά αν είναι, ας το δηλώσει δημόσια». Εμείς να δηλώσουμε ότι η στάση του Πρωθυπουργού στην συνάντησή του με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ ήταν ικανοποιητική και περιμένουμε να δούμε περισσότερα για την υπεράσπιση της πατρίδας μας και των Ελλήνων. Έπειτα αναφέρθηκε στο θέμα της Αριστείας. Ο Σύλλογος προσπαθεί κάθε χρόνο και επιβραβεύει με την εκδήλωση βράβευσης Αριστούχων μαθητών στην Αίθουσα Τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και υπογράμμισε ότι:

Σε πρόσφατη εκδήλωση στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος είπε για την Αριστεία. «Στη σύγχρονη εποχή η έννοια της Αριστείας πρέπει να αντιμετωπισθεί ως πρόκληση, δοθέντος ότι συμβάλλει στη δημιουργία ενός αξιακού και ηθικού συστήματος. Περιλαμβάνει την έννοια της επίδοσης και κατ΄επέκταση, της αξιολόγησής της και δεν αποτελεί επιβράβευση μόνο της υψηλής γνωστικής επίδοσης αλλά και επιβράβευση της μέγιστης ανάπτυξης των δεξιοτήτων. Η έννοια της Αριστείας συμπεριλαμβάνει και «ποσοτικά» χαρακτηριστικά, δεδομένου ότι η Αριστεία σημαίνει και το βραβείο του Αρίστου».

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.