ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ: Αδειάζετε το μείγμα σε ένα αντικολλητικό ταψί, το οποίο έχετε πρώτα βουτυρώσει καλά. – Ψήνετε στους 180-200 βαθμούς για περίπου μία ώρα.

Υλικά:
320 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 βιτάμ
300 γρ. ζάχαρη
6 αυγά
1 κ.γ μπέικιν πάουντερ
½ φλιτζ. τσαγιού αμυγδαλόψιχα ψιλοκομμένη
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
½ φλιτζ.τσαγιού χυμό πορτοκάλι (φρέσκο)

Εκτέλεση:
– Κοσκινίζετε το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι.

– Στο μίξερ, χτυπάτε πολύ καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη και έπειτα προσθέτετε έναν-έναν τους κρόκους των αυγών μέσα στο μείγμα. Συνεχίζετε με τον χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα.

– Συνεχίζετε να χτυπάτε και στη συνέχεια ρίχνετε όλο το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ, κουταλιά-κουταλιά, φροντίζοντας παράλληλα να χτυπάτε καλά.

– Σε ένα μπολ, χτυπάτε τα ασπράδια των αυγών μέχρι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα.

– Έπειτα, ενσωματώνετε προσεκτικά με μια σπάτουλα την μαρέγκα και την αμυγδαλόψιχα στο μείγμα.

– Αδειάζετε το μείγμα σε ένα αντικολλητικό ταψί, το οποίο έχετε πρώτα βουτυρώσει καλά.

– Ψήνετε στους 180-200 βαθμούς για περίπου μία ώρα.

– Όταν ροδίσει το κέικ, το βγάζετε από τον φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει.

Ο βίος, τα Ιερά Λείψανα, η πνευματική πορεία, το συγγραφικό έργο, η κοίμηση και το Απολυτίκιο του Αγίου Βασιλείου του Μεγάλου, από τον Αρχιμανδρίτη της Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου, Αθανάσιο Μισσό.

Ζῇ Βασίλειος, καὶ θανὼν ἐν Κυρίῳ.
Ζῇ καὶ παρ᾽ ἡμῖν, ὡς λαλῶν ἐκ τῶν βίβλων,
Ἰανουαρίοιο θάνες, Βασίλειε, πρώτῃ.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 4.5 (2 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.