Kαλή χρονιά!

Βασιλόπιτα κέικ Πανετόνε

Υλικά

8-9 κομμάτια

6 μεγάλα αυγά
1 κ 2/3 κούπας ζάχαρη
2 κούπες αλευρι που φουσκώνει μόνο του
3 βανίλιες
250 γρ λιωμένο βούτυρο
για το γλάσο
150 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
4 κσ κρέμα γάλακτος
1 κσ αραβοσιτέλαιο

Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγα με την ζάχαρη 10 λεπτά ή μέχρι να διπλασιαστουν σε όγκο.

Ανακατεύουμε το αλεύρι με τις βανίλιες και το ρίχνουμε λίγο λίγο μέσα στο μίγμα των αυγών σε πολύ χαμηλή ταχύτητα και προσέχοντας να μην ξεφουσκώσουν τ΄αυγά.

Συνεχίζοντας το χτύπημα σε πολυ χαμηλή ταχύτητα ρίχνουμε λίγο λίγο το λιωμένο φρέσκο βούτυρο το οποίο πρέπει να είναι ζεστό.

Βουτυρώνουμε καλά μιά φόρμα με διάμετρο 20εκ, στρώνουμε στον πάτο αντικολλητικό χαρτί και μεταφέρουμε το μίγμα με προσοχή.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 60 λεπτά ελέγχοντας με οδοντογλυφίδα εάν ψηθηκε στο κέντρο.

Μόλις βγάλουμε το κέικ από τον φούρνο το αφήνουμε να κρυώσει λίγο σε σχάρα και βάζουμε στο κάτω μέρος του το νόμισμα τυλιγμένο σε αλουμινόχαρτο.

Ετοιμάζουμε το γλάσο βάζοντας την σοκολάτα με την κρέμα και το αραβοσιτέλαιο να λιώσουν στον φούρνο μικροκυμάτων.

Ρίχνουμε το γλάσο στο κρύο κέικ μας και στολίζουμε την επιφάνεια του. Προαιρετικά δένουμε γύρω από το κέικ μας κορδέλλα.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.