Πλέον η σορός της βασίλισσας βρίσκεται δίπλα στους γονείς της και τον σύζυγό της - Ο βασιλικός τάφος θα ανοίξει τις πύλες για το κοινό που θέλει να αποτίσει φόρο τιμής από την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου.

Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ έδωσαν στη δημοσιότητα την πρώτη φωτογραφία από τον τάφο της Βασίλισσας που θάφτηκε μαζί με τους γονείς της, τη Βασιλομήτωρ Ελισάβετ, τον Βασιλιά Γεώργιο ΣΤ’ και τον σύζυγό της, Πρίγκιπα Φίλιππο, δούκα του Εδιμβούργου.

«Σήμερα κυκλοφόρησε μια φωτογραφία της πέτρας του βιβλίου που είναι τώρα εγκατεστημένη στο Μνημείο του Βασιλιά Γεωργίου VI, μετά τον εγκλεισμό της Αυτού Μεγαλειότητας Βασίλισσας Ελισάβετ. Το Μνημείο του Βασιλιά Γεωργίου ΣΤ’ βρίσκεται μέσα στους τοίχους του παρεκκλησιού του Αγίου Γεωργίου, στο Ουίνδσορ», αναφέρεται μεταξύ άλλων σε ανάρτηση που έγινε στον επίσημο λογαριασμό της βασιλικής οικογένειας στο Instagram.

Το όνομα της Ελισάβετ εμφανίζεται γραμμένο με χρυσά γράμματα πάνω στη βελγική μαύρη πλάκα που είναι κατασκευασμένη από πέτρα. Στην ίδια πλάκα είναι γραμμένα τα ονόματα των γονέων της Γεώργιου ΣΤ’ και Ελισάβετ καθώς και του συζύγου της πρίγκιπα Φιλίππου.

Τα δύο ζευγάρια χωρίζει ένα αστέρι του Ευγενέστατου Τάγματος της Περικνημίδας καθώς οι εκλιπόντες ήταν μέλη του, ενώ και το παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Ουίνδσορ είναι το πνευματικό του σπίτι. Σημειώνεται ότι στο ίδιο παρεκκλήσι βρίσκεται και ο τάφος της πριγκίπισσας Μαργαρίτας η οποία έφυγε από τη ζωή το 2002 σε ηλικία 71 ετών.

Ο βασιλικός τάφος θα ανοίξει τις πύλες για το κοινό που θέλει να αποτίσει φόρο τιμής από την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου. Το κόστος του εισιτηρίου τις καθημερινές ανέρχεται σε 26,50 λίρες, ενώ τα Σάββατο το κόστος ανέρχεται σε 28,50 λίρες.

Η βασίλισσα κηδεύτηκε μαζί με τον δούκα του Εδιμβούργου το βράδυ της Δευτέρας σε μια ιδιωτική τελετή στην οποία παρευρέθηκαν ο βασιλιάς Κάρολος Γ’ και η βασιλική οικογένεια, η οποία ακολούθησε την κρατική κηδεία της στο Αβαείο του Γουέστμινστερ και τη μεταφορά της στο κάστρο του Ουίνδσορ.

Υπενθυμίζεται πως όταν έφυγε από τη ζωή ο πρίγκιπας Φίλιππος ενταφιάστηκε στο Royal Vault του Αγίου Γεωργίου. Στον ίδιο χώρο είχαν τοποθετηθεί και οι στάχτες της πριγκίπισσας Μαργαρίτας ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στο μνημείο του Γεώργιου ΣΤ’ο οποίος έφυγε από τη ζωή το 1952 σε ηλικία 56 ετών.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.