Ήδη έξω από το Westminster η ουρά εκτείνεται στα 5 χιλιόμετρα και συνεχώς μεγαλώνει - Τουλάχιστον ένα εκατομμύριο πολίτες σπεύδουν στο Λονδίνο για να αποτίσουν φόρο τιμής στη μονάρχη.

Πυρετώδεις είναι οι προτετοιμασίες στο Λονδίνο, όπου τα επόμενα 24ωρα αναμένεται να φτάσουν εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι για την κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ. Είναι ενδεικτικό ότι η ουρά που έχει σχηματιστεί έξω από του Westminster φτάνει ήδη τα 5 χιλιόμετρα.

Ήδη πολλοί θαυμαστές της βασιλικής οικογένειας έχουν στήσει σκηνές στα πεζοδρόμια με την Ντάουνινγκ Στριτ να διαμηνύει ότι θα αναγκαστεί να προχωρήσει σε περικοπές στους παρευρισκόμενους. Σύμφωνα με αξιωματούχους στο Westminster Hall θα φτάσουν περίπου 350.000 άνθρωποι προκειμένου να αποτίσουν φόρο τιμής στη σορό της βασίλισσας

Αλλά με 750.000 έως ένα εκατομμύριο ανθρώπους που αναμένεται να θελήσουν να αποτίσουν φόρο τιμής, πολλοί είναι πιθανό να χάσουν τη δυνατότητα να αποτίσουν φόρο τιμής στη βασίλισσα Ελισάβετ, ενώ άλλοι θα μπορούσαν να δυσκολευτούν ακόμη και να φτάσουν στο Λονδίνο, δεδομένης της πίεσης που θα δημιουργηθεί στα οδικά δίκτυα.

Και με ένα εκατομμύριο πολίτες που εκτιμάται ότι θέλουν να δουν την κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ, κάτι που είναι συγκρίσιμο με τους αριθμούς για την αντίστοιχη τελετή της πριγκίπισσας Νταϊάνα το 1997, τα αφεντικά των σιδηροδρόμων καταρτίζουν σχέδια για 24ωρα δρομόλια τρένων στην πρωτεύουσα, σχολιάζει η Daily Mail.

Από την πλευρά της η σιδηροδρομική εταιρεία Network Rail προειδοποίησε για μια «άνευ προηγουμένου ζήτηση» και η Transport for London είπε ότι ορισμένοι σταθμοί θα μπορούσαν να κλείσουν εάν υπάρχουν προβλήματα ελέγχου του πλήθους. Σημειώνεται ότι πολλοί από τους πολίτες έχουν ήδη κατασκηνώσει στο The Mall, ενώ ο οργανισμός UKHospitality είπε ότι τα ξενοδοχεία είχαν σημειώσει μεγάλη άνοδο στις κρατήσεις μετά τον θάνατο της Βασίλισσας την περασμένη Πέμπτη.

Είναι ενδεικτικό ότι οι τιμές των ξενοδοχείων έφτασαν έως και τέσσερις φορές ψηλότερα για σε σύγκριση με μια εβδομάδα νωρίτερα, και η ζήτηση για διαμονή στο Λονδίνο το επόμενο δεκαπενθήμερο είναι πλέον στο υψηλότερο επίπεδο από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012.

Οι διοργανωτές της τελετής προετοιμάζονται για 3.000 άτομα την ώρα για να περάσουν μπροστά από τη σορό. Ο συνολικός τους αριθμός θα φτάσει περίπου τα 328.000 άτομα στις 109 ώρες που θα μείνει η σορός της βασίλισσας σε δημόσιο προσκύνημα.

map_-_elisavet
Σε εξέλίξη η επιχείρηση «φτερό»

Η επιχείρηση «Φτερό» βρίσκεται αυτή την ώρα σε εξέλιξη ενώ έχουν τοποθετηθεί φορητές τουαλέτες και σταθμοί παροχής νερού, με τους ειδικούς να φοβούνται ότι το Λονδίνο θα μπορούσε πραγματικά να «γεμίσει» για πρώτη φορά. Ακόμη οι εκκλησίες που βρίσκονται κατά μήκος της διαδρομής θα κληθούν να δώσουν υποστήριξη σε όσους θα περιμένουν να δουν τη σορό της βασίλισσας. Παράλληλα η επιτροπή προγραμματισμού έκτακτης ανάγκης της κυβέρνησης εκτιμά ότι οι χρόνοι αναμονής με τα τωρινά δεδομένα κυμαίνονται από 17 έως 35 ώρες.

Η κυβέρνηση Τρας ανακοίνωσε ότι θα υπάρχει βοήθεια για τους πενθούντες που δεν μπορούν να κάτσουν για πολύ στην ουρά. «Πολλοί άνθρωποι λογικά θα θέλουν να δουν το φέρετρο και θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να διευκολύνουμε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που μπορεί να μην είναι σωματικά ικανοί να περιμένουν τόσο πολύ, λόγω αναπηρίας, για παράδειγμα», ανέφερε χαρακτηριστικά ένας εκπρόσωπος. Τέλος επί ποδός βρίσκονται αστυνομικές δυνάμεις της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Λονδίνου αλλά και Ουαλοί αστυνομικοί.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.