Έντονες αντιδράσεις προκάλεσαν οι δηλώσεις του επικεφαλής της Επιτροπής για την Οικογένεια, την Μητρότητα και την παιδική ηλικία του Πατριαρχείου της Μόσχας, Ντμίτρι Σμιρνόφ , ότι οι γυναίκες που παντρεύονται με πολιτικό γάμο είναι «ελευθέρων ηθών»

Σε μια προσπάθεια να αμβλύνει τις αντιδράσεις ο επικεφαλής του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων, Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ, κ. Ιλαρίων, ζήτησε συγγνώμη από τις γυναίκες της Ρωσίας για τα λόγια του αρχιερέα Ντμίτρι Σμιρνόφ , τονίζοντας ότι τα λόγια του δεν είχαν σκοπό να προσβάλλουν κάποιον, παρόλο που ίσως ήταν «πολύ αιχμηρά».

«Ο Ντ. Σμιρνόφ κάνει συχνά αυστηρές δηλώσεις που προσβάλλουν τις γυναίκες. Πιστεύω ότι αυτό γίνεται με καλή πρόθεση και στόχο έχει να προσελκύσει την προσοχή του κοινού στο θέμα της προστασίας του γάμου και της οικογένειας, αλλά αυτό δεν είναι πάντα επιτυχημένο. Ζητώ συγγνώμη από όσες γυναίκες ένιωσαν προσβεβλημένες από τις δηλώσεις αυτές», δήλωσε ο Μητροπολίτης Ιλαρίωνας.
Υπενθύμισε ότι η Εκκλησία σέβεται τους γάμους που είναι επίσημα εγγεγραμμένοι στο μητρώο, όπως αναφέρεται στις «Βασικές αρχές της κοινωνικής έννοιας της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας».
Ο Ντ. Σμιρνόφ γνωστός για τον καυστικό του λόγο δήλωσε ότι οι γυναίκες που κάνουν πολιτικό γάμο είναι «πόρνες και ελευθέρων ηθών».

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.