Οι καταγγελίες κατοίκων για απουσία πυροσβεστικών οχημάτων είναι πολύ έντονες.

Οι αναζωπυρώσεις ξέφυγαν από τον έλεγχο των πυροσβεστών και κατευθύνεται για το Μετόχι της Ιεράς Μονής Μεγίστης Λαύρας . Η αστυνομία προσπαθεί να επικοινωνήσει με τους Μοναχούς να εγκαταλείψουν και δεν έχει καταστεί εφικτό να τους εντοπίσουν.

Για άμεσο κίνδυνο ολοκληρωτικής καταστροφής των πρώην βασιλικών ανακτόρων κάνει λόγο ο Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Κτήματος Τατοΐου Βασίλης Κουτσαβλής
Κόκκινος συναγρμός έχει σημάνει ατο Κτήμα Τατοΐου καθώς η φωτιά έχει εισβάλει στο εσωτερικό του και βρίσκεται δίπλα στο βασιλικό κοιμητήριο και μια ανάσα από τα ειδικά κοντέινερς όπου φυλάσσονται τα περίπου 100.000 πολύτιμα αντικείμενα.

Βαρυμπόμπη

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο protothema.gr o Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Τατοΐου κ. Βασίλης Κουτσαβλής η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη και το πρώην βασιλικό κτήμα, μαζί με τα κτίρια τα οποιία βρίσκονται εντός κινδυνεύει πλέον άμεσα να καταστραφεί. «Τα πράγματα είναι τραγικά. Ξεσπούν διαρκώς νέες εστίες φωτιάς μέσα στη δασική έκτασ. Αυτή τη στιγμή υπάρχει μια μεγάλη εστία πίσω ακριβώς από βασιλικό κοιμητήριο ενώ οι φλόγες έχουν πλησιάσει απειλητικά και τα κοντέινερες με τα κινητά αντικείμενα» υπογραμμίζει ο ίδιος με βαθιά απογοήτευση.
Tatoi_koimhtirio
Το κοιμητήριο του Κτήματος Τατοΐου όπου βρίσκεται μία εστία της φωτιάς
Να πούμε στο σημείο αυτό πως το βασιλικό κοιμητήριο βρίσκεται πολύ κοντά στην ενότητα αγροτικής παραγωγής – κτηνοτροφίας η οποία περιλαμβάνει αρκετά κτίρια που έχουν κηρυχθεί μνημεία.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.