Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος χοροστάτησε σήμερα το απόγευμα (Κυριακή 28-6-2020) στην Ακολουθία του Μ. Εσπερινού που τελέστηκε στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι, επί τη εορτή των Αγίων ενδόξων Αποστόλων και Πρωτοκορυφαίων Πέτρου και Παύλου.

Στον Πατριαρχικό Ναό εκτέθηκαν για πρώτη φορά προς προσκύνηση αποτμήματα Λειψάνου του Αποστόλου Πέτρου, τα οποία προσέφερε πέρυσι ο Πάπας Φραγκίσκος, στην Αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου που έλαβε μέρος στην Θρονική Εορτή της Εκκλησίας της Ρώμης.

“Ο Πάπας Φραγκίσκος έκανε αυτήν τη μεγάλη αδελφική, ιστορική χειρονομία να μας δώσει από το Παρεκκλήσιον που είχεν ο Παύλος Στ’, μέσα εις το Αποστολικόν Ανάκτορον, μικρά αποτμήματα του Ιερού λειψάνου του Αποστόλου Πέτρου, του ιδρυτού της Εκκλησίας Ρώμης, τα οποία προσεκύνησα προ ολίγου και συγκινήθηκα πολύ. Ήταν μία γενναία και τολμηρή πρωτοβουλία του Πάπα Φραγκίσκου προς την Εκκλησία Κωνσταντινουπόλεως, για την οποία του εκφράζουμε την μεγάλη ευγνωμοσύνη μας”, είχε πει ο Οικουμενικός Πατριάρχης, την Κυριακή 30 Ιουνίου 2019, στην ομιλία του στην Κοινοτική Αίθουσα του πανηγυρίζοντος Ιερού Ναού των Δώδεκα Αποστόλων Φερίκιοϊ, μετά τη Θεία Λειτουργία, όπου για πρώτη φορά εκτέθηκαν στην Πόλη προς προσκύνηση τα αποτμήματα του Ιερού Λειψάνου.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.