ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Εξήλθε πριν από λίγο, από το νοσοκομείο Mount Sinai, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, μετά την επιτυχημένη επέμβαση τοποθέτησης στεντ στην οποία υπεβλήθη την περασμένη Τετάρτη.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο Παναγιότατος ευχαρίστησε άπαντες για το ενδιαφέρον τους και έκανε γνωστό ότι θα αναχωρήσει από τις ΗΠΑ την Κυριακή, προκειμένου να επιστρέψει στα καθήκοντά του, στην Κωνσταντινούπολη.

Αναλυτικά η δήλωση του Οικουμενικού Πατριάρχη:

«Είμαι χαρούμενος που εξέρχομαι υγιής από το νοσοκομείο χάρη στις φροντίδες του αδελφού Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου και των γιατρών. Χάρηκα πολύ που βρήκα πολλούς ομογενείς ιατρούς και όχι τυχαίους αλλά επιφανείς ομογενείς γιατρούς για τους οποίους υπερηφανευόμεθα. Ήταν μια μικρή περιπέτεια της υγείας μου, την ξεπέρασα με την βοήθεια του Θεού κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο και ήταν ευλογία Θεού που βρέθηκα εδώ αυτές τις μέρες που διαπιστώθηκε το πρόβλημά μου και το λύσαμε και το θεραπεύσαμε με τους καλούς γιατρούς, όπως είπα, και αναχωρώ την Κυριακή το μεσημέρι για την Κωνσταντινούπολη για να αναλάβω τα καθήκοντά μου, τα οποία άφησα προσωρινά. Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον όλων, όλους, ιδιαιτέρως του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου, αλλά και των ΜΜΕ τα οποία, εξ όσων παρακολούθησα, έδειξαν ιδιαίτερο και στοργικό ενδιαφέρον για την περίπτωση της υγειούς καταστάσεώς μου. Τους ευχαριστώ και τους ευλογώ όλους, εκ μέρους της Μητρός Εκκλησίας. Να είστε όλοι καλά και εις το επανιδείν, χωρίς αρρώστιες».

Η επέμβαση πραγματοποιήθηκε ενώ ο Παναγιώτατος ήταν εν εγρηγόρσει χωρίς να του παρασχεθεί αναισθητικό και μάλιστα συνομιλούσε με τους γιατρούς και τις νοσοκόμες.

Νωρίτερα την Πέμπτη ανάμεσα σ’ αυτούς που του ευχήθηκαν τηλεφωνικώς ήταν ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Ελλάδος Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ενώ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε τουίτ με ευχές του για περαστικά στον Παναγιώτατο.

Ευχές στον Πατριάρχη της Ορθοδοξίας και του Γένους

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στο The Loeb Boathouse Central Park, Μανχάταν, 2 Νοεμβρίου, 2021. Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Ζαφείρης Χαϊτίδης
Μόλις αναρτήθηκε η είδηση στις ηλεκτρονικές εκδόσεις του «Ε.Κ.», την Ελληνική www.ekirikas.com και την Αγγλική, www.thenationalherald.com, το απόγευμα της Τετάρτης 3 Νοεμβρίου, πως ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος θα εισαχθεί στο νοσοκομείο για περαιτέρω εξετάσεις και πιθανή επέμβαση για τοποθέτηση στεντ στην καρδιά του, σήμανε κυριολεκτικά συναγερμός παντού στην Ομογένεια, τις κοινότητες, στην Ελλάδα, αφού η είδηση μεταδόθηκε αστραπιαία παντού.

Αγωνία, ανησυχία, ευχές και προσευχές όχι μόνο από ιερείς και ανθρώπους που είχαν την τύχη να γνωρίσουν τον Πατριάρχη εκ του συστάδην, αλλά και από ανθρώπους οι οποίοι τον βλέπουν μόνο εκ του μακρόθεν στις φωτογραφίες και παρακολουθούν τους εμπνευσμένους λόγους του, οι οποίοι απηχούν τις προκλήσεις και τις ανάγκες του σημερινού καιρού, βουτηγμένες όμως μέσα στη σοφία του «καιρού εκείνου», συνεχίζοντας την Παράδοση της Εκκλησίας.

Κι η Παράδοση δεν είναι κάτι το στατικό και μουσειακό, αλλά κάτι το δυναμικό και εξελισσόμενο διότι η έκχυση του Αγίου Πνεύματος είναι διηνεκής μέσα στην Εκκλησία. Κι είναι το Αγιο Πνεύμα, ο Παράκλητος, το Πνεύμα της Αληθείας που οδηγεί την Εκκλησία αέναα και ατέλεστα «εις πάσαν την αλήθειαν».

Ηταν πραγματικά συγκινητική η έκφραση ενδιαφέροντος και αγάπης των ανθρώπων μας όλων των γενεών για τον Πατριάρχη. Δειγματοληπτικά και μόνο αναφέρω τον επιχειρηματία και αφοσιωμένο νέο παιδί στην Εκκλησία και την ελληνική μας κληρονομιά, Ηλία Μανώλη, από το Ντράκετ της Μασαχουσέτης, ο οποίος με ρωτούσε με αλλεπάλληλα τηλεφωνήματα και ηλεκτρονικά μηνύματα για την υγεία του Πατριάρχη.

Δόξα τω Θεώ όλα εξελίχθηκαν πολύ καλά με την επέμβαση η οποία έγινε από τα τίμια και ικανά χέρια γιατρών ομόδοξων, ομογενών και ομαιμόνων με επικεφαλής τον κορυφαίο Γεώργιο Ντάγγα. Ο Παναγιώτατος ήταν στα καλύτερα ιατρικά χέρια και σ’ ένα από τα καλύτερα νοσοκομεία της Νέας Υόρκης και της Αμερικής ολόκληρης.

Η Ορθοδοξία χαίρει και αγάλλεται παντού στον Κόσμο διότι ο Πρώτος Επίσκοπός της, ο Πατριάρχης της είναι υγιής, δυνατός και συνεχίζει την υψηλή και Θεοτίμητη Αποστολή του «εις πάντα τα έθνη».

Περαστικά Παναγιώτατε και να είναι τα έτη Σου πολλά, αγλαόκαρπα και Θεοβλόγητα.

Θεόδωρος Καλμούκος- ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΚΑΣ

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.