Βαρθολομαίος: Σε αναμονή της τελικής απάντησης του μητροπολίτη Κιέβου.

Μια πολύ σημαντική συνάντηση για την Ορθοδοξία αναμένεται να σημειωθεί στις αρχές Σεπτεμβρίου στην ανατολική Μακεδονία, αφού, όπως έγινε γνωστό, αναμένεται να βρεθούν εκεί ο Οικουμενικός Πατριάρχης, ο Αρχιεπίσκοπος, αλλά και ο προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας.

Σήμερα αναμένεται να εκδοθεί το επίσημο δελτίο Τύπου από την Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως, Θάσου, η οποία θα ανακοινώσει το αναλυτικό πρόγραμμα της επίσκεψης σε Καβάλα και Θάσο του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, κάτι που έχει αποφασιστεί μετά τη συνάντηση της περασμένης εβδομάδας που διεξήχθη στο Φανάρι. Εκεί βρέθηκαν εκπρόσωποι της Ιεράς Μητρόπολης Φιλίππων, Νεαπόλεως, Θάσου, με επικεφαλής τον μητροπολίτη Στέφανο, και επιβεβαιώθηκε η παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη στην ανατολική Μακεδονία, αφού ο κ. Βαρθολομαίος αποδέχτηκε την πρόταση με μεγάλη χαρά.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα βρίσκεται στη Θάσο για διάστημα δύο ημερών, στις 3 και 4 Σεπτεμβρίου, ενώ αμέσως μετά θα μεταβεί στην Καβάλα στις 5 και 6 Σεπτεμβρίου. Η επίσκεψή του αναμένεται να συμπέσει με την αντίστοιχη του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου, που έχει ανακοινωθεί ότι θα βρίσκεται εκεί στις παραπάνω ημερομηνίες.

Επίσημη πρόσκληση στον Επιφάνιο
Στάλθηκε, όμως, επίσημη πρόσκληση και στον μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Επιφάνιο, ωστόσο είναι άγνωστο αν θα παρευρεθεί, λόγω του πολέμου στην περιοχή. Ο κ. Επιφάνιος είναι ο προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην περιοχή της Ουκρανίας και, όπως γίνεται αντιληπτό, αυτή η τριμερής συνάντηση, εάν τελικά επιτευχθεί, μπορεί να φέρει πολλά «καλά νέα» για την Ορθόδοξη Εκκλησία.

Ήδη από χθες η Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως, Θάσου άρχισε την προετοιμασία για αυτή τη μεγάλη συνάντηση, προκειμένου να είναι όλα έτοιμα, ενώ βρίσκονται σε αναμονή της τελικής απάντησης του μητροπολίτη Κιέβου.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.