ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΩΝΙΑΣ

Στη Βαρσοβία βρίσκεται από το απόγευμα της Τρίτης 4 Οκτωβρίου 2022 ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιος στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Εκκλησία της Πολωνίας κατόπιν πρόσκλησης του Μακαριωτάτου Μητροπολίτη Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ.κ. Σάββα.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης τον Μακαριώτατο συνοδεύουν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορυτσάς κ. Ιωάννης και ο Αρχιδιάκονος π. Σπυρίδων.

Το πρωί της Τετάρτης 5 Οκτωβρίου 2022 ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας και η συνοδεία του επισκέφθηκαν τον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής, όπου έτυχαν θερμής υποδοχής από τον Μητροπολίτη Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ.κ. Σάββα, μέλη της Ιεράς Συνόδου των Επισκόπων και κληρικούς της Εκκλησίας της Πολωνίας.

Ακολούθησε Δοξολογία και δέηση υπέρ ειρήνης στον κόσμο και ιδιαίτερα στην εμπόλεμη Ουκρανία. Στη συνέχεια ο Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Αναστάσιος μετέβη στο Ορθόδοξο Κέντρο Πολιτισμού όπου είχε συνάντηση με κληρικούς της Εκκλησίας της Πολωνίας.

Την Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου, ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας θα παραστεί στην έναρξη του νέου ακαδημαϊκού έτους 2022-2023 στη Χριστιανική Θεολογική Ακαδημία της Βαρσοβίας ενώ, στο ίδιο ίδρυμα, θα ακολουθήσει η τελετή απονομής στον Μακαριώτατο του τίτλου του επίτιμου διδάκτορα.

Την Παρασκευή, 7 Οκτωβρίου, ο Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Αναστάσιος θα επισκεφθεί δύο ναούς στη Βαρσοβία. Συγκεκριμένα τον ναό της Αγίας Σοφίας και τον ναό του Αγίου Ιωάννη της Κλίμακος. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα επισκεφθεί την έδρα της Ελληνικής Πρεσβείας.

Η επίσημη επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας αναμένεται να ολοκληρωθεί το μεσημέρι του Σαββάτου, 8 Οκτωβρίου 2022, οπότε αναχωρεί, σύμφωνα με το πρόγραμμα της επίσκεψης, για τα Τίρανα.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.