Λίγες μέρες πριν από την 105η επέτειο από τη Γενοκτονία των Αρμενίων, στις αρχές του 20ού αιώνα, Αρμένιοι, Έλληνες της Ανατολής και Ασσύριοι όχι μόνο εξακολουθούν να παλεύουν για να αναγνωριστεί από την Τουρκία το έγκλημα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας αλλά έχουν να αντιμετωπίσουν και τους ανεγκέφαλους που βανδαλίζουν μνημεία που ανεγέρθηκαν για να τιμήσουν τα θύματα των γενοκτονιών.

Αυτήν τη φορά ήταν η σειρά του μνημείου για τη Γενοκτονία των Αρμενίων στη Λυών, της Γαλλίας.

Άγνωστοι «στόλισαν» το μνημείο με το σύμβολο των αναρχικών και άλλα γράμματα του λατινικού αλφάβητου αρκετές από τις 36 στήλες του μνημείου που φιλοτέχνησε, το 2006, ο Λεονάρντο Μπασμαντιάν, στην πλατεία Αντονίν Πονσέτ της Λυών.

Η Πρεσβεία της Αρμενίας στη Γαλλία, σύμφωνα με το Nouvelles d’ Armenie που δημοσιοποίησε το γεγονός, καταδίκασε τον βανδαλισμό του μνημείου.

Δεν είναι η πρώτη φορά που βανδαλίζεται στο συγκεκριμένο μνημείο. Κάτι ανάλογο είχε συμβεί στις 17 Απριλίου 2006, μια εβδομάδα πριν τα αποκαλυπτήριά του και τον Μάρτιο του 2015.

Δυστυχώς ο βανδαλισμός των μνημείων είναι συνηθισμένο φαινόμενο σε όλον τον πλανήτη, ενώ τις περισσότερες φορές είναι αρκετά δύσκολο να εντοπιστούν οι δράστες.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-1)

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.