Θλίψη και οργή δημιουργούν οι εικόνες που αντικρίζουν καθημερινά όσοι περνούν έξω από τον Ιερό Ναό των Αγίων Αναργύρων στην περιοχή Κοκκίνη Χάνι, λίγα χιλιόμετρα μακριά από την πόλη του Ηρακλείου στην Κρήτη.

Όπως καταγγέλλει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πατήρ Γεώργιος Μετοχιανάκης, τους προηγούμενους μήνες το εκκλησάκι έχει γίνει επανειλημμένως στόχος βανδαλισμού.
Ο Ιερέας εκφράζει την αγανάκτησή του, υπογραμμίζοντας ότι η κατάσταση έχει φτάσει πλέον στο απροχώρητο και δημοσιεύει φωτογραφίες του ναού των Αγίων Αναργύρων.
Το τελευταίο περιστατικά συνέβη το περασμένο Σάββατο, όταν άγνωστοι «έβαλαν φωτιά στο δοχείο των κεριών στους Αγίους Αναργύρους…».

Σύμφωνα με τον ίδιο, το προηγούμενο διάστημα «ανεγκέφαλοι» ουρούσαν, έσπαζαν γλάστρες και κολονάκια, ενώ όταν ο ίδιος επιχείρησε να μιλήσει σε παιδιά που προχωρούσαν σε βανδαλισμούς μόνο που δεν του επιτέθηκαν, όπως λέει.
Άξιον αναφοράς είναι το γεγονός ότι, σύμφωνα με τον ιερέα, οι παραβατικές αυτές συμπεριφορές δεν παρατηρήθηκαν μόνο στους Αγίους Αναργύρους, αλλά και στον ναό “Άξιον Εστί” στου Κοκκίνη Χάνι.

«Μετά από πολλή σκέψη κοινοποιούμε τις παρούσες φωτογραφίες για να δημοσιεύσουμε την κατάσταση που επικρατεί καθημερινά στο προαύλιο του Ιερού Ναού Αγίων Αναργύρων Κοκκίνη Χάνι και πριν αναγκαστούμε να καταφύγουμε σε λύσεις όπως η καταγραφή του προαυλίου του ναού και πιθανόν μηνύσεις», αναφέρει αρχικά ο π. Γεώργιος Μετοχιανάκης.

Όλο το καλοκαίρι δυστυχώς καθημερινά καταγράφαμε παραβατικές συμπεριφορές τόσο στον ναό των Αγίων Αναργύρων όσο και στον ναό “Άξιον Εστίν” της ενορίας μας. Ανεγκέφαλοι και ασεβείς δε δίσταζαν ν ουρούν στον ναό, να αφήνουν τσιγάρα και αναψυκτικά, να σπάζουν φώτα, γλάστρες… κολονάκια και πολλά άλλα…. Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Χθες έβαλαν φωτιά στο δοχείο των αποκήρων στους Αγίους Αναργύρους…

Δυστυχώς, και πάρα τα δύσκολα οικονομικά (η ενορία αδυνατεί ν πληρώσει το ρεύμα της), θα καταφύγουμε στην τοποθέτηση κλειστού κυκλώματος καταγραφής για να δούμε επιτέλους ποιοι είναι αυτοί που εκμηδενίζουν κόπο και προσφορά των ενοριτών και διεξάγουν τέτοιους βανδαλισμούς, βάζοντας σε κίνδυνο όχι μόνο την αξιοπρέπειά των αλλά και τη ζωή των περιοίκων…», αναφέρει στην επίμαχη ανάρτησή του ο π. Γεώργιος Μετοχιανάκης, ο οποίος συμπλήρωσε με νόημα: «Τολμώ να διατυπώσω και να πω… Μην πιάσω κανέναν… Αρκετά…».

«Δε θέλω να θίξω τίποτα και κανέναν…»

«Έχω πιάσει παιδιά να βανδαλίζουν στην πίσω πλευρά του “Άξιον Εστίν”… Έχω καταγράψει μεγάλου κυβισμού αυτοκίνητα να έρχονται και να κάνουν σαν τρελά στην πλατεία, λες και πάνε σε αγώνα δρόμου… αδιαφορώντας αν βρίσκονται άνθρωποι και παιδιά που παίζουν… Μίλησα σε παιδιά που βανδάλιζαν και στον ναό και στο σχολείο… Μόνο που δε μου επιτέθηκαν… Θα σπάσω τη σιωπή μου και θα καταφύγω στην Αστυνομία. Το πράγμα πια έχει ξεφύγει… Συγνώμη για το ύφος αλλά δεν πάει άλλο… Καλά Χριστούγεννα!!!», αναφέρει, κλείνοντας, ο εφημέριος.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.