Καταστροφές και βανδαλισμούς στα πάρκα «Βάσος Λυσσαρίδης» και «Οδικής Ασφάλειας Γιώργος Μαυρίκιος, διαπίστωσε ο Δήμος Στροβόλου.

Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση, ¨ο Δήμος Στροβόλου με λύπη του ανακοινώνει ότι επανειλημμένως παρατηρούνται φαινόμενα καταστροφής στα δημοτικά πάρκα και απευθύνει έκκληση να επιδεικνύεται σεβασμός απέναντι στη δημόσια περιουσία, η οποία ανήκει στους πολίτες. Πιο συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε ότι βανδαλίστηκε το μνημείο στο πάρκο «Βάσος Λυσσαρίδης» παρά την οδό Ευτέρπης, το οποίο εγκαινιάστηκε στις 12 Μαΐου 2022, όπως επίσης και το μνημείο στο πάρκο «Οδικής Ασφάλειας Γιώργος Μαυρίκιος» παρά το Δημοτικό Σχολείο Αγίου Βασιλείου, το οποίο εγκαινιάστηκε στις 25 Οκτωβρίου 2017».

Ο Δήμος σημειώνει ότι, «έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα από την Υπηρεσία του Δήμου για επιδιόρθωση των μνημείων. Ωστόσο, θεωρείται αδιανόητο, μια τέτοια δύσκολη περίοδο για όλους μας, να επιβαρύνονται τα οικονομικά των Δήμων εξαιτίας τέτοιων απερίσκεπτων ενεργειών. Τονίζεται ιδιαίτερα ότι το Δημοτικό Συμβούλιο προβαίνει στην ονοματοδότηση δημοσίων χώρων πρασίνου και οδών αλλά και στη δημιουργία θεματικών πάρκων, με σκοπό τη διατήρηση της τοπικής ταυτότητας και την περαιτέρω επιμόρφωση των δημοτών».

Ως τοπική αρχή, ο Δήμος Στροβόλου προβληματίζεται με την εκδήλωση αυτής της παραβατικής και αντικοινωνικής συμπεριφοράς και εξετάζει διάφορους τρόπους αντιμετώπισής της, καταλήγει η ανακοίνωση.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.