Την αντίδραση του Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. Ειρηναίου προκάλεσε η κίνηση γυναικείων οργανώσεων να τοποθετήσουν ποδιές με συνθήματα σε μνημεία που απεικονίζουν άνδρες στο Βελιγράδι, μεταξύ των οποίων και του μακαριστού Πατριάρχη Σερβίας Παύλου.

Οι γυναικείες οργανώσεις εντάσσουν τις κινήσεις τους αυτές στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Ημέρα της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου.

Ο Πατριάρχης Σερβίας χαρακτηρίζει «βαρβαρότητα» και «ντροπή» αυτό που έγινε στο μνημείου του πρώην Πατριάρχη, στο οποίο η ποδιά που τοποθετήθηκε γράφει «Η έκτρωση είναι δικαίωμα της γυναίκας» .

Ερωτηθείς αν αυτό έγινε ως αντίδραση για το γεγονός ότι ο Μακαριστός Παύλος ήταν εναντίον των αμβλώσεων, απάντησε ότι αυτή είναι και η θέση Σερβικής Ορθοδόξου Εκκλησίας.

«Κανείς δεν μπορεί να πει ποιος είναι ο λόγος, αλλά είναι κρίμα να γίνεται κάτι τέτοιο. Είναι γελοίο, δεν είναι ωραίο», δήλωσε.

από orthodoxia news

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.

1 Σχόλιο

Νεότερο
Καλύτερο Νεότερο Παλαιότερο
1
Μαρία Καραγιάννη.

Τι κρίμα για αυτήν την χώρα που πέρασε τόσα πολλά στον πόλεμο και δεν κατάλαβε ότι το να κάνεις έκτρωση είναι φόνος.Και τα μωρά αυτά ζούνε στην άλλη ζωή και υποφέρουν.