Αποτροπιασμό προκαλούν οι φωτογραφίες από το εξωκκλήσι του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στο Παραλίμνι, μετά την εισβολή εντός του ναού τη νύχτα της Τετάρτης 18 Ιανουαρίου, όπου κατέστρεψαν τα πάντα στο πέρασμα τους ενώ δε δίστασαν να γράψουν και υβριστικά συνθήματα και σύμβολα στον τοίχο της εκλλησίας.

Ο πατ. Αναστάσιος υπογράμμισε ότι είναι το δεύτερο περιστατικό παραβίασης του ναού μέσα σε λίγες μέρες. «Με πήραν τηλέφωνο γύρω στις 11 το πρωί και μου είπαν ότι υπάρχουν ακαταστασίες στην εκκλησία και υποψιαστήκαμε ότι είναι οι ακαταστασίες που βρήκαμε προχτές, αφού ανακαλύψαμε ότι κάποιος μπήκε στην εκκλησία και πήρε 16 ευρώ όμως εμείς νομίσαμε πως ήταν κάτι τυχαίο. Φαίνεται όμως πως δεν ήταν τυχαίο, αφού κάποιος ή κα ποιοι, κατά την διάρκεια της νύχτας χθες βράδυ βανδάλισαν την εκκλησία».

Σχετικά με τις ζημιές υπογράμμισε: “Όπως όλα δείχνουν κάποιος από τις 18:00 το απόγευμα χθες μέχρι τις 07:00-08:00 σήμερα το πρωί μπήκε στην εκκλησία, έκαμε αρκετές ζημιές που ευτυχώς διορθώνονται. Συγκεκριμένα, άναψε φωτιά μέσα στην εκκλησία ενώ χρησιμοποίησε και πυροσβεστήρα, όχι για να σβήσει τη φωτιά αλλά για να γεμίσει την εκκλησία με σκόνη, έγραψε συνθήματα στους τοίχους και κατανάλωσε πολλά φακελάκια με ζάχαρη. Στο πέρασμα του άφησε ένα χάος που προσπαθούμε να συμμαζέψουμε”.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.