«Υπερασπιζόμαστε τη θρησκευτική μας πίστη, το θρησκευτικό μας συναίσθημα αλλά και τη νομιμότητα και το περιβάλλον και την αισθητική».

Ανακοίνωση εξέδωσαν πολίτες από τις Αμύκλες του Δήμου Σπάρτης, καταγγέλλοντας βανδαλισμό στο εξωκλήσι του Αγ. Γεωργίου, στα νότια του χωριού.

«Άλλο ένα περιστατικό παρανομίας αλλά και ιεροσυλίας, από τους γνωστούς αγνώστους των Αμυκλών», σημειώνουν στην ανακοίνωσή τους οι «Ενεργοί πολίτες Αμυκλών» οι οποίοι αναφέρουν πως «Ιερόσυλοι εισέβαλαν στο γραφικό εξωκλήσι του Αγ. Γεωργίου, στα νότια του χωριού, βεβήλωσαν το εσωτερικό του, έσπασαν εικόνες και καντήλια, έσυραν μερικές απ΄ αυτές στον περίβολο ώστε να συνεχίσουν το καταστροφικό τους έργο και σε μία επόμενη εισβολή τους άφησαν δίπλα στην Αγία Τράπεζα κι ένα στρώμα, πιθανόν για ανομολόγητες πράξεις».

Επιπλέον, οι «Ενεργοί πολίτες Αμυκλών» απευθύνουν έκκληση «ώστε να αποκατασταθούν οι ζημιές και να επανέλθει το εκκλησάκι στην προτέρα του κατάσταση».

Αναλυτικά η ανακοίνωσή τους:

Άλλο ένα περιστατικό παρανομίας αλλά και ιεροσυλίας, από τους γνωστούς αγνώστους των Αμυκλών.

Ιερόσυλοι εισέβαλαν στο γραφικό εξωκλήσι του Αγ. Γεωργίου, στα νότια του χωριού, βεβήλωσαν το εσωτερικό του, έσπασαν εικόνες και καντήλια, έσυραν μερικές απ αυτές στον περίβολο ώστε να συνεχίσουν το καταστροφικό τους έργο και σε μία επόμενη εισβολή τους άφησαν δίπλα στην Αγία Τράπεζα κι ένα στρώμα, πιθανόν για ανομολόγητες πράξεις. Οι εικόνες του πρωτοφανούς βανδαλισμού προκαλούν την αγανάκτηση και τον αποτροπιασμό του καθενός και της καθεμιάς.

Απευθύνουμε θερμή έκκληση στους αρμόδιους φορείς, την τοπική εκκλησία, στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας, στον κ. Δήμαρχο, στους κ. Αντιδημάρχους, στην Αστυνομία και στον καθένα πολίτη χωριστά, που μπορεί να βοηθήσει, ώστε να αποκατασταθούν οι ζημιές και να επανέλθει το εκκλησάκι στην προτέρα του κατάσταση.

Υπερασπιζόμαστε τη θρησκευτική μας πίστη, το θρησκευτικό μας συναίσθημα αλλά και τη νομιμότητα και το περιβάλλον και την αισθητική!

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Ενεργοί πολίτες Αμυκλών

@ekklisiaonline

Χιλιάδες πιστοί στον Αγιο Παντελεημονα Αχαρνων #παντελεημων #εκκλησια

♬ πρωτότυπος ήχος – Εκκλησία Online

Φανούρης Ευστράτιος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.