Άγνωστοι έσπασαν την αναθηματική πλάκα με τον Δήμο Ιωαννιτών να καταδικάζει την ενέργεια.

Τη βαθιά του θλίψη για το βανδαλισμό και τη βεβήλωση του μνημείου που είναι αφιερωμένο στον Λορέντζο Μαβίλη, το οποίο βρίσκεται στα όρια της κοινότητας Βασιλικής, στην περιοχή του Δρίσκου, εκφράζει ο Δήμος Ιωαννιτών.

«Ο Δήμος Ιωαννιτών εκφράζει την βαθιά του θλίψη για τον βανδαλισμό και τη βεβήλωση του μνημείου που είναι αφιερωμένο στο Λορέντζο Μαβίλη, στη Βασιλική. Ο Δήμος ενημερώθηκε σήμερα για το συμβάν και θα κινήσει άμεσα την διαδικασία για την αποκατάσταση ενώ έχει γνωστοποιήσει το περιστατικό στην αστυνομία. Πρόκειται για ενέργεια που προσβάλλει την ιστορία και τον πολιτισμό της περιοχής μας και κυρίως προσβάλλει την μνήμη του ποιητή και ήρωα που θυσίασε τη ζωή του για την απελευθέρωση της πόλης«, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Το μνημείο του Λορέντζου Μαβίλη (στο οποίο είναι τοποθετημένα τα οστά του) στήθηκε στο σημείο όπου σκοτώθηκε, στις 28 Νοεμβρίου 1912. Ο Κερκυραίος ποιητής με τις ισπανικές ρίζες ήταν μέλος του εθελοντικού στρατιωτικού σώματος των Γαρυβαλδινών που πολέμησε κατά των Τούρκων για την απελευθέρωση των Ιωαννίνων.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-1)

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.