Για την αναγραφή του συνθήματος χρησιμοποιήθηκε βούρτσα εμποτισμένη σε πλαστικό χρώμα! - Μπορεί να αφαιρεθεί μόνο με την μέθοδο της αμμοβολής.

Τον Βυζαντινό Πύργο που δεσπόζει στο χωριό της Νέας Φώκαιας στο πρώτο πόδι της Χαλκιδικής βανδάλισαν άγνωστοι σε μία περίοδο που το μνημείο βρισκόταν σε φάση συντήρησης.

Ο Πύργος 17 μέτρων, που αποτελεί κομμάτι της βυζαντινής οχύρωσης, με χρονιά αναστήλωσης γύρω στο 1407 βανδαλίστηκε από αγνώστους, με ολόκληρη την κοινότητα της Νέας Φώκαιας να βρίσκεται σε αναβρασμό.

Οι δράστες έγραψαν συνθήματα πάνω στο μνημείο χρησιμοποιώντας βούρτσα εμποτισμένη σε πλαστικό χρώμα, με αποτέλεσμα να είναι εφικτό να αφαιρεθεί μόνο με την μέθοδο της αμμοβολής. Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες έχει ενημερωθεί ήδη και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής και Αγίου Όρους για το συμβάν.

«Πρέπει να βρούμε ποιος/-α το έκανε. Είναι ζήτημα τιμής, γιατί ρεζιλεύεται όλο το χωριό μας και ιδίως στους τουρίστες που έρχονται να δουν από κοντά τον Πύργο. Ο μόνος τρόπος να αφαιρεθεί το χρώμα είναι να γίνει αμμοβολή, ωστόσο θα υποστεί ζημιά το μνημείο» τονίζει στο GRTimes.gr η πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης Κασσάνδρας, Μαρία Παπαδημητρίου.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.