ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΑΥΓΑ ΒΑΨΙΜΟ: Πώς θα βάψουμε ωραία τα κόκκινα αυγά μας χωρίς να μας σπάσουν; Πώς θα πετύχουμε ωραίο χρώμα και ωραίο βράσιμο χωρίς να είναι μελάτα αλλά όχι και πολύ σφιχτά; Μερικές συμβουλές που αν τις ακολουθήσετε θα βράσετε ωραιότατα αυγά χωρίς να σας σπάσουν βαμμένα υπέροχα σε όποιο χρώμα θέλετε.

Ο έκτος κανόνας είναι να βάλετε μια μόνο στρώση αυγών πάνω από το πανάκι ή το βιτέξ, να προσέξετε να μην ακουμπά το ένα αυγό το άλλο -να βάλετε λίγα αυγά- και να τα σκεπάσετε τα με νερό βρύσης κατά 2 εκ.

Ο έβδομος κανόνας είναι να βάλετε τα αυγά στη κατσαρόλα, να σκεπάσετε με το καπάκι και να βάλετε αμέσως την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, μέχρι να έρθει το νερό λίγο πριν το σημείο βρασμού [δηλαδή πριν αρχίσει να κοχλάζει] και να χτυπιούνται τα αυγά.

ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΑΥΓΑ ΒΑΨΙΜΟ: Τότε αμέσως σβήστε την εστία και αν κοχλάζει το νερό, βγάλτε την κατσαρόλα από την εστία. Αφήστε τα αυγά να μείνουν στο καυτό νερό σκεπασμένα για 12 λεπτά αν είναι μετρίου μεγέθους, 14 λεπτά αν είναι μεγάλου μεγέθους.

Βγάλτε τα αυγά από το νερό μόλις περάσει ο χρόνος, βάζετε αμέσως τα αυγά κάτω από τρεχούμενο κρύο νερό για να κρυώσουν. Μετά τα τοποθετείτε προσεκτικά πάνω σε πετσέτα να στεγνώσουν και να κρυώσουν εντελώς.

Επαναλάβετε τη διαδικασία για όσα αυγά θέλετε να βράσετε. Μπορείτε να ολοκληρώσετε το βράσιμο των αυγών έως τη Μεγάλη Πέμπτη και εκείνη την ημέρα να κάνετε μόνο το βάψιμο.

ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΑΥΓΑ ΒΑΨΙΜΟ: Κόκκινο για το πάθος που βιώθηκε, κόκκινο για τη χαρά της Ανάστασης, κόκκινο επειδή είναι άνοιξη και όλα ζουν μια εκρηκτική, νέα αρχή. Αγαπημένο έθιμο του Πάσχα, το βάψιμο των αυγών έχει τα μυστικά του. Συγκεντρώσαμε τις καλύτερες συμβουλές για να τσουγκρίσετε φέτος τα πιο όμορφα αυγά.

Ο πρώτος καθοριστικός, κανόνας είναι να μην βάψετε πολύ φρέσκα αυγά. Τα πολύ φρέσκα αυγά δεν ξεφλουδίζονται καλά, γιατί το ασπράδι είναι κολλημένο πάνω στο τσόφλι και όταν βράσουν, ξεκολλάει μαζί με αυτό. Αγοράστε αβγά μιας -δύο ημερών. Προτιμήστε αυγά μεσαίου μεγέθους, χρώματος μπεζ.

ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΑΥΓΑ ΒΑΨΙΜΟ: Ο δεύτερος κανόνας είναι να αφήσετε τα αυγά να βράσουν σε καυτό νερό αλλά σε σβηστή πλέον εστία. Αυτό είναι το μυστικό για να γίνει το ασπράδι τρυφερό και ο κρόκος χωρίς το πράσινο «στεφάνι». Τα αυγά βράζουν ήρεμα και μειώνεται η πιθανότητα σπασίματος.

Ο τρίτος κανόνας είναι να έχετε τα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου βγάζοντάς τα τουλάχιστον 3-4 ώρες πριν το βράσιμο από το ψυγείο, ιδανικά από την προηγούμενη νύχτα.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.