Χθες Κυριακή της Ορθοδοξίας, 21 Μαρτίου 2021, και στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Απ. Παύλου στην Κόρινθο,τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων,ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος χοροστάτησε στον Β’ Κατανυκτικό Εσπερινό πλαισιούμενος από τους Ιερείς του Ι. Ναού.

Λίγο πριν την απόλυση, ο Ποιμενάρχης μας ομίλησεγια τον άρρηκτο δεσμό της Ορθοδοξίας με την Ελλάδα, με την Ελληνική Φιλοσοφία και με την Ελληνική Γλώσσα, μέσωτης οποίας εκφράζονται οι αλήθειες της Πίστεώς μας σε θεολογικό, φιλοσοφικό και φιλολογικό επίπεδο. Η Ελληνική Γλώσσα είναι η γλώσσα των Ι. Ευαγγελίων και των βιβλίων της Αγίας Γραφής. Ως εκ τούτου, οι υπόλοιπες γλώσσες δεν μπορούν να αποδώσουν με την ίδια πιστότητα τα βαθιά θεολογικά και εννοιολογικά νοήματα της Ορθοδοξίας και αυτό ως Έλληνες είναι που μας κάνει υπερήφανους, ξεχωριστούς και μας οδηγεί πιο κοντά στο να δοξάζουμε «εν Πνεύματι και αληθεία» ορθά τον Θεό μας. Παράλληλα, επεσήμανε τις διαφορές, που μας διαχωρίζουναπό τα υπόλοιπα Χριστιανικά Δόγματα, τονίζοντας ότι ήγγικεν η ώραενός σωστού θεολογικά και εποικοδομητικού ταυτόχρονα διαλόγου, με διάθεση να ακουστούν οι απόψεις των άλλων, χωρίς σε καμία περίπτωση να αρνηθούμε τις αλήθειες του Ευαγγελίου, προκειμένου βέβαια και αυτοί να ωφεληθούν και να φωτιστούν από την αλήθεια της Ορθοδοξίας μας. Δεν παρέλειψε ακόμα να αναφερθεί ο Σεβασμιώτατος και στους εσωτερικούς κίνδυνους, που ελλοχεύουν, από τους αυτοχαρακτηριζόμενους Γνήσιους Ορθοδόξους τους τάχα ενιστάμενους και τους εσχάτως αποτειχισθέντες, οι οποίοι προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν ποικιλοτρόπως τους Πιστούς με παραχριστιανικές και αιρετικές πρακτικές, καταλήγοντας τον λόγο του ότι εκτός των τειχών της Μίας, Αγίας, Αποστολικής και Ορθοδόξου Εκκλησίας μας δεν υπάρχει σωτηρία.

Κατέληξε ο Σεβασμιώτατος προτρέποντας τους Χριστιανούς να έχουν ακλόνητη πίστη στον αληθινό Θεό, να μην φοβούνται τίποτα και κανένα και σε κάθε ευκαιρία να βροντοφωνάζουν τα λόγια του Προφήτου Ησαΐα: «Μεθ’ ἡμῶν ὁ Θεός, γνῶτε ἔθνη καὶ ἡττᾶσθε Ὅτι μεθ’ ἡμῶν ὁ Θεός. Ἐπακούσατε ἕως ἐσχάτου τῆς γῆς, Ὅτι μεθ’ ἡμῶν ὁ Θεός. Ἰσχυκότες ἡττᾶσθε. Ὅτι μεθ’ ἡμῶν ὁ Θεός.» (Ησ. Η’, 8-10)!

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.