Σε κλίμα κατάνυξης τελέσθηκε το βράδυ της Παρασκευής 13 Μαρτίου 2020 στον Ιερό Ναό Παναγίας Ελεούσας πόλεως Ιεράπετρας, η ακολουθία της Β΄ Στάσεως των Χαιρετισμών της Υπεραγίας Θεοτόκου, στην οποία χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος και στο τέλος αναπέμφθηκε ειδική δέηση για τους ασθενείς από την πανδημία του κορωνοϊού.

Αντί κηρύγματος αναγνώσθηκε, από τον Πανοσιολ. Πρωτοσύγκελλο της Ι. Μητροπόλεως Αρχιμ. Αμβρόσιο Σκαρβέλη, η Συνοδική Εγκύκλιος της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης προς τους Αιδ/τους Κληρικούς, τους Οσιωτάτους Μοναχούς και τον ευσεβή λαό της Εκκλησίας Κρήτης σχετικά με τη λήψη μέτρων για την πανδημία του κορωνοϊού.

Μετά το πέρας της ακολουθίας ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Κύριλλος υπογράμμισε ότι, όπως επισημαίνει και το ανακοινωθέν της σημερινής έκτακτης Συσκέψεως της Ι. Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης, πρέπει όλοι να συμμορφωνόμαστε στα μέτρα και στους κανόνες υγιεινής και να υπακούμε στις εντολές και στις συστάσεις των αρμοδίων Οργάνων της Πολιτείας, με συλλογική και ατομική ευθύνη και υπευθυνότητα. Όπως τόνισε στους λιγοστούς πιστούς που προσήλθαν να εκκλησιασθούν, οι ιερές Ακολουθίες θα τελούνται κανονικά, όμως τα παιδιά, οι ευπαθείς ομάδες και οι ηλικιωμένοι, που είναι πιο ευάλωτοι στην υγεία τους από τον κορωνοϊό, πρέπει να παραμένουν περιορισμένοι στα σπίτια τους και να μην προσέρχονται στους ναούς έως ότου αντιμετωπιστεί αυτή η κρίση της πανδημίας, αυξάνοντας την ατομική προσευχή τους και ακούοντας τις ακολουθίες από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ι. Μητροπόλεως. Τέλος, ο Σεβ. ευχήθηκε στο εκκλησίασμα καλό υπόλοιπο της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, ψυχραιμία και σύνεση ώστε με την ενίσχυση και την προστασία της Παναγίας της Ελεούσας της Ρεϊσδεριανής όλοι οι άνθρωποι να ξεπεράσομε και αυτή τη δοκιμασία.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.