Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, διά της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Πολιτιστικής Ταυτότητος, Πρόεδρος της Οποίας είναι ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Ιγνάτιος, διοργανώνει τον Β΄ Πανελλήνιο Διαγωνισμό ταινίας μικρού μήκους, που θα αφορά προσωπικότητες της Επαναστατικής περιόδου του 1821. Ο Διαγωνισμός εντάσσεται στην γενικότερη προετοιμασία ενόψει της μεγάλης επετείου των 200 ετών από Επανάσταση και την Εθνική μας Παλιγγενεσία.

Η πρόσκληση της Εκκλησίας απευθύνεται στους μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου, οι οποίοι καλούνται να δημιουργήσουν μία ταινία μικρού μήκους, διάρκειας έως έξι λεπτών, που θα αφορά προσωπικότητες εκείνης της εποχής, όπως ο Εθνομάρτυς Ρωγών Ιωσήφ, ο Αρχιστράτηγος του Αγώνα Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, η Δόμνα Βισβίζη και ο Στρατηγός Μακρυγιάννης.

Οι συμμετέχοντες μαθητές μπορούν να υποβάλουν τις εργασίες τους έως τις 17/1/2020, ενώ οι διακριθέντες του Διαγωνισμού θα λάβουν Διακρίσεις Επαίνου και θα συμμετάσχουν σε εκπαιδευτική εκδρομή στα Καλάβρυτα.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλ. 210 7272268, 6983772240 και στην ηλεκτρονική δ/νση [email protected]

Ο Διαγωνισμός γίνεται με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων και σε συνεργασία με τις κατά τόπους Δ/νσεις Βθμιας Εκπαίδευσης.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.