Μητρόπολη Κορίνθου

Πανηγυρικά εορτάστηκε η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ στην Κόρινθο, σύμφωνα με την Εκκλησιαστική Τάξη, την οποία τηρεί επ᾿ ακριβώς ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος ήδη από της εγκαταστάσεως του στην Αποστολική Ι. Μητρόπολή μας.

Συγκεκριμένα την Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου 2018, τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αποστόλου Παύλου Κορίνθου, με την συμμετοχή των Πολιτικών, Στρατιωτικών και άλλων Αρχών του Τόπου μας, κατά την διάρκεια της οποίας ο Δήμαρχος Κορινθίων κ. Αλέξανδρος Πνευματικός απήγγειλε το «Πιστεύω» και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Κορινθίας κ. Απόστολος Παπαφωτίου το «Πάτερ ημών».

Τον Θείο λόγο κήρυξε ο Ιεροκήρυκας της Ι. Μητροπόλεως μας Πανοσ. Αρχιμ. π. Άνθιμος Παπαλεξόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στον θησαυρό της Ορθοδοξίας, ως αλήθεια ζωής που κατευθύνει τους πιστούς στην «όντως Ζωή».

Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε, υπό τον παιανισμό της Φιλαρμονικής του Δήμου Κορινθίων και την συμμετοχή Στρατιωτικού Αγήματος της Σχολής Μηχανικού Λουτρακίου, η Ιερά Λιτάνευση των αγίων Εικόνων ως και αυτής της «Παναγίας Γλυκοφιλούσης», προσωπικής εικόνας του Α’ Κυβερνήτου της Ελλάδος, Ιωάννου Καποδίστρια, πέριξ του Καθεδρικού Ι. Ναού και τελέσθηκε η προγραμματισμένη επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως πάντων των κεκοιμημένων Αρχιερέων της Ιεράς Μητροπόλεώς μας και των Ευεργετών αυτής.

Η συμμετοχή του κόσμου και ιδιαιτέρως των Κατηχητικών Σχολείων του Καθεδρικού Ι. Ναού στην τελετή αυτή, προς ανάμνηση της αναστηλώσεως των Ι. Εικόνων, ήταν αξιοθαύμαστος.

Ο σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος, εμπνευσμένος από το μεγαλείο της ημέρας τόνισε, ότι, ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί, δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα αρκεί να έχουμε την Ορθόδοξη Πίστη στις καρδιές μας.

Ολοκληρώνοντας ευλόγησε και συνεχάρη τους Κορινθίους πιστούς, διότι για μια ακόμη φορά, με την εντυπωσιακή αυτή συμμετοχή τους, κατέδειξαν την ισχυρή θέλησή τους να παραμένουν εδραίοι στα Ιερά και τα Όσια της Πίστης μας, παρά και τις δύσκολες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν λόγο της συνεχούς βροχοπτώσεως.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Απ. Παύλου στην Κόρινθο, τελέσθηκε ο Β΄ Κατανυκτικός Εσπερινός, xοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτη μας κ. Διονυσίου.

Ο σεπτός Ποιμενάρχης στο κήρυγμά του ανέλυσε την πρωϊνή Αποστολική περικοπή, όπου ο Απόστολος Παύλος, απευθυνόμενος στους συμπατριώτες του Εβραίους, τόνισε την διαχρονική δύναμη της πίστεως των προγόνων τους αναμένοντας την «μισθαποδοσίαν», δηλαδή την ανταπόδοση, η οποία ήρθε με την ενσάρκωση του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού προκειμένου να σωθεί ολόκληρη η ανθρωπότητα δια της πίστεως.

Επεσφράγισε δε, το κήρυγμά του τονίζοντας ότι δεν είναι κακό να αποβλέπουμε και εμείς στην «μισθαποδοσίαν» καθώς είναι το πλέον συνετό να αναζητούμε την αιωνιότητα παρά τα εφήμερα της επίγειας ζωής.

Β΄ Κατανυκτικός Εσπερινός στην Κόρινθο Β΄ Κατανυκτικός Εσπερινός στην Κόρινθο

 

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.